În decembrie, AMC aduce telespectatorilor filme şi seriale emblematice, perfecte pentru o lună relaxantă, alături de familie! ”Stories with impact” este sloganul campaniei AMC luna aceasta, ceea ce înseamnă că vom vedea pe micul ecran o mulţime de poveşti care au marcat cinematografia, precum: trilogia Matrix, Kill Bill, Harry Potter, Wild, Wild West, Terminator şi multe altele, în fiecare zi, pe canalul preferat al Americii, AMC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Drumul dreptăţii/3:10 to Yuma (2007) - difuzat pe 6.12.2020, ora 22:00

Regizorul James Mangold regăseşte esenţa westernului în acest film cu oameni care trăiesc şi luptă departe de civilizaţie. Şerifi şi indieni, feroviari şi bandiţi trăiesc fiecare după propriile legi. Cu un final pe care l-am numi înduioşător, drumul la Yuma - alături de banditul Ben Wade (Russell Crowe): tâlhar de diligenţe, şef al unei bande şi urmărit general şi fermierul Dan Evans (Christian Bale): omul de escorta, fost luptător în razboiul de secesiune - merită făcut.

Necruţătorul/Unforgiven (1992) - difuzat pe 13.12.2020, ora 22:00

Clint Eastwood şi Morgan Freeman fac roluri antologice în acest film. Mai mult, Eastwood avea în buzunar scenariul acestui western deja clasic încă din 1976, dar a aşteptat pentru a putea interpreta rolul principal. Lăudat pentru modul cum explorează violenţa şi cum revizuieşte temele western, Unforgiven a fost atât un succes de casă, cât şi de critică. Unforgiven este doar al treilea western din istorie recompensat cu Oscarul pentru Cel mai bun film, iar Eastwood a pus mâna şi pe Oscarul pentru

Cea mai bună regie. Filmul e, categoric, un must al genului.

Moşul cel rău/Bad Santa (2003) - difuzat pe 24.12.2020, ora 22:00

„De ce nu pui într-un sac daruri şi în altul rahat, să vezi care se umple mai întâi?”, spune Billy Bob Thornton, costumat în Moş Crăciun. Sunt multe poveşti emoţionante de Crăciun, dar nu fiecare Moş Crăciun are un „Miracol pe Strada 34” în voluminoasa mânecă roşie. O tradiţie cinematografică mai mică, dar totuşi semnificativă, este povestea lui Moş Crăciun cel rău, atât în comedii, cât şi filme de groază sau în seriale cu episoade dedicate evenimentului. AMC programează probabil cel mai reuşit film cu un Moş Crăciun rău - anume filmul în care Billy Bob Thornton îl joacă pe Willie T. Stokes,  al cărui spirit de Crăciun vine în formă de alcoolism, jaf, mizantropie şi o înclinaţie pentru activitate sexuală ieşită din tipare. Cumva, pentru o vreme, se pare că lucrurile ar putea merge chiar bine pentru el. Moşul supravieţuieşte mai multor focuri de armă. Dar sfârşeşte, totuşi, după gratii. Un băiat naiv şi singuratic se ataşează însă de personajul interpretat de Thornton, lucru ce îi schimbă acestuia percepţia despre viaţă şi semnificaţia reală a sărbătorii Crăciunului.

De la apusul la răsăritul soarelui/From Dusk Till Dawn (1996)  – 28.12.2020, ora 22:00

pe la jumătatea lungmetrajului regizat de Robert Rodriguez şi scris de Quentin Tarantino, spectatorul are parte de o surpriză de proporţii, iar filmul cu răufăcători şi urmăriri prin Texas se transformă în film cu vampiri în toată puterea cuvântului. Este lungmetrajul cu care George Clooney a făcut trecerea de la Spitalul de urgenţă la marele ecran. Actriţa mexicană Salma Hayek joacă rolul lui Santanico Pandemonium, principala atracţie de la Titty Twister, ale cărei reprezentaţii seduc, dar aduc şi fiori - de vreme ce un şarpe intră în schemă. Când uşile sunt ferecate, însă, totul devine înfricoşător. Transformarea lui Santanico e letală.

Probabil cel mai bun film cu un Moş Crăciun rău, două „must-see” ale genului western şi film cu vampiri scris de Tarantino sunt în programul lunii decembrie al televiziunii AMC. Astfel, în ultima lună a anului, Bad Santa (2003), Unforgiven (1992) şi 3:10 to Yuma (2007), plus From Dusk Till Dawn (1996) şi multe altele, continuă seria de filme emblematice difuzate de AMC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.