Pregatirea pentru venirea pe lume a bebelusului tau implica o multime de responsabilitati ce se impun a fi rezolvate cu o buna perioada de timp inainte de nastere. Astfel, mobilarea camerei bebelusului este una dintre cele mai importante si totodata solicitante etape intrucat va trebui sa cantaresti de mai mule ori fiecare alegere. Chiar daca nu il vei lasa pe cel mic sa doarma singur in camera lui in primele luni de viata, patutul este o piesa obligatorie, fiind practic locul unde il vei putea lasa nesupravegheat pentru anumite intervale de timp.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

In cazul in care nu te-ai decis cu privire la patut, specialistii din spatele site-ului Nichiduta.ro, magazin specializat in articole dedicate copilului si camerei acestuia, iti vin in ajutor cu cateva sfaturi menite sa te ajute sa faci o alegere inteleapta.

Patut din lemn, patut pliabil sau patut transformabil?

Multi parinti se intreaba ce fel de patut ar trebuie sa achizitioneze, iar probabil ca cel mai bun raspuns se raporteaza la dorinta acestora. Astfel, exista pe piata 3 modele de patuturi pentru copil – din lemn, pliabil si transformabil.

Patutul din lemn este probabil cel mai popular pentru ca bebelusul poate dormi in el pana la varsta de 3-4 ani. Prevazut de obicei cu 2 sau 3 nivele de inaltime, acest tip de patut poate fi folosit pentru o perioada indelungata fara a compromite in vreun fel confortul copilului. La capitolul minusuri trebuie mentionat faptul ca este destul de mare, in consecinta va fi necesar un spatiu suficient de depozitare, fiind si mai dificil de mutat.



Patutul pliabil este realizat de regula din material sintetic si are un suport de plastic care asigura plierea. Este ideal pentru familiile care obisnuiesc sa calatoreasca des datorita faptului ca poate fi mutat si transportat cu mare usurinta. Dezavantajul patutului pliabil vizeaza partea de rezistenta care nu este la fel de apreciata ca in cazul patutului din lemn.

O alta optiune tot mai accesata de catre parintii care se intreaba unde gasim un patut pentru bebe care poate fi folosit pana acesta va merge la scoala se refera la patutul transformabil. Cand copilul a mai crescut, patutul poate fi adaptat la etapa de junior prin simpla renuntare la partile laterale. Familiarizat deja cu spatiu de dormit, micutul tau nu va intampina probleme de adaptare la un patut nou. In cazul in care vei dori sa remobilezi camera copilului dupa 3-4 ani, patutul transformabil nu iti va mai fi de mare folos.

Criterii de bifat atunci cand alegi un patut pentru copii

Inainte de toate, trebuie sa te hotarasti ce dimensiuni vrei sa aiba patutul. Cele standard pe care le gasesti in comert sunt 120 x 60 cm si 140 x 70 cm. Salteaua trebuie sa corespunda din punct de vedere al dimensiunilor cu cadrul patutului pentru a nu ramane spatiu intre aceasta si rama. Cu cat este mai ferma, cu atat este mai sigura pentru dezvoltarea armonioasa a coloanei bebelusului.

Cat priveste vopseaua, este recomandat sa le alegi pe cele omologate, eventual lacuri ecologice sau pe baza de apa. De asemenea, pentru a evita ca bebelusul sa isi raneasca gingia de marginile patutului, acestea trebuie sa fie imbracate cu un strat protector.

Cand vine vorba de stabilitate si siguranta trebuie sa verifici daca patutul are colturi sau parti ascutite, crapaturi, gauri, umflaturi sau zgarieturi care ar putea rani copilul. Tot legat de siguranta este indicat sa masori distanta dintre gratiile patutului care trebuie sa se situeze intre 4,5-7,5 cm.

Poti testa stabilitatea patutului atunci cand il zgaltai putin. Astfel iti vei da seama daca structura este rezistenta si sigura pentru bebelusul tau.

Dupa ce ai asamblat patutul trebuie sa te gandesti unde il asezi. In primele luni de viata ale bebeluslui este de preferat ca patutul sa fie cat mai aproape de parinti, deci in camera acestora. Totusi, a se evita pozitionarea lui in preajma perdelelor, obiectelor mari sau altor piese de mobilier ce ar putea pune in pericol copilul.

Poti infrumuseta sau utila patutul cu tot felul de accesorii. O idee ar fi plasa tip baldachin menita sa ii confere un plus de intimitate bebelusul. Pernutele protectoare pentru margini il protejeaza pe cel mic atunci cand se muta dintr-o parte in alta, in timp ce lenjeriile pentru patut sunt de-a dreptul indispensabile. Pe lista de cumparaturi pot fi adaugate plasa pentru tantari, caruselul cu jucarii, masuta pentru infasat, etc.

Un patut bun cumuleaza toate criteriile de mai sus. Astfel, cand vine momentul unei astfel de investitii care este responsabila cu confortul si odihna celui mic, parintii gasesc un aliat de nadejde in gama de produse de pe nichiduta.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.