Vrei să începi noul an cu câteva modificări prin casă? A venit momentul să înlocuieşti ferestrele clasice cu geamurile termopan. De ce este acest pas unul important? Studiile arată faptul că oamenii sunt tot mai preocupaţi de termoizolarea locuinţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest proces se începe prin montarea geamurilor de termopan. În plus, s-a demonstrat în repetate rânduri că acest tip de ferestre reprezintă o investiţie durabilă cu numeroase aspecte pozitive. 

Dacă iei decizia să optezi pentru geamuri de termopan trebuie să ştii că pe piaţă există o gamă variată de oferte. De exemplu, poţi să vezi aici care este una dintre ele, iar după o analiză amănunţită a altora, nu-ţi rămâne decât să o alegi pe cea care corespunde nevoilor tale.

Care sunt principalele avantaje ale ferestrelor de termopan?

  • Grad ridicat de izolare termică - Acesta este cel mai important plus al acestora. Termopanele sunt considerate a fi cele mai eficiente izolatoare. Acestea pot să păstreze în locuinţă o atmosferă răcoroasă, pe timp de vară, în timp ce iarna asigură căldura de care ai nevoie. De asemenea, datorită acestui fapt, în acest caz este vorba şi de o reducere a cheltuielilor.

  • Calitate şi rezistenţă - Materialele utilizate pentru fabricarea ferestrelor de termopan sunt de înaltă calitate. Acest lucru presupune faptul că, atât sticla, cât şi cadrul geamurilor, prezintă o rezistenţă crescută, mai ales atunci când vine vorba de lovituri, vibraţii sau alţi factori dăunători, care pot apărea din interior sau exterior. De asemenea, dacă montajul ferestrelor este realizat corect, acestea rezistă mult în timp şi tocmai de aceea sunt percepute ca fiind o investiţie necesară şi inspirată, de durată.

  • Zgomotul - Acesta  este adesea extrem de deranjant, mai ales dacă stai într-un oraş aglomerat şi petreci multe ore pe drum pentru a bifa diverse task-uri, care ţin, fie de viaţa personală, fie de cea profesională. Este evident că, atunci când ajungi acasă, îţi doreşti o seară liniştită în familie, în care să nu mai auzi nimic şi să îţi încarci bateriile. Geamurile de termopan îţi pot îndeplini această dorinţă. Ele vor diminua considerabil nivelul de zgomot venit din exteriorul căminului. 

  • Furtul din locuinţă nu mai reprezintă motiv de îngrijorare - După cum se ştie deja, în caz de furt, făptaşii pătrund în locuinţă pe uşă sau fereastră. Ei bine, termopanele asigură o securitate crescută, designul şi modul de fabricare făcându-le foarte greu de spart.

  • Reducerea emisiilor de gaze - Prin intermediul acestui tip de ferestre sunt diminuate semnificativ emisiile de gaze produse de sistemul de încălzire sau răcire a locuinţei tale.

  • Tâmplăria reprezintă un alt atuu al geamurilor de termopan - Aceasta facilitează montarea unor plase contra ţânţarilor şi a altor insecte, care îţi invadează locuinţa, mai ales în sezonul cald.

  • Designul - Un alt plus pe care îl au  geamurile din termopan este integrarea perfectă a acestora în imaginea de ansablu a locuinţei. Astfel, aspectul exterior este  mult mai atractiv şi mai vizibil, datorită paletei variate de culori în care se găsesc geamurile din termopan. Mai mult, dacă optezi pentru realizarea pe comandă a ferestrelor, îi poţi solicita firmei producătoare nuanţa dorită.

În altă ordine de idei, deşi există numeroase plusuri ale acestui tip de ferestre, sunt şi persoane care se confruntă cu o situaţie, oarecum neplăcută: condensul geamurilor de termopan. Desigur că, există câteva trucuri prin care poţi evita această problemă. 

Aşadar, deşi investiţia în geamurile termopane este destul de mare, în viitor nu o vei regreta, deoarece vei reuşi să economiseşti o parte importantă din banii pe care îi investeşti acum în încălzirea locuinţei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.