Bucureşti, 20 februarie 2018 - Peste 70% dintre companii aleg să ofere tichete cadou angajaţilor cu ocazia unor evenimente importante din viaţa acestora pentru a-i motiva şi a le confirma valoarea contribuţiei la succesul organizaţiei din care fac parte. Cu ocazia zilei de 8 martie, numărul de companii care au optat să acorde salariaţilor tichete cadou a crescut cu 45% în 2017, comparativ cu 2016, iar valorile comandate au crescut cu 38% în 2017 faţă de 2016.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform volumelor de vânzări din segmentul de tichete cadou, companiile aleg din ce în ce mai des să îşi fidelizeze angajaţii prin oferirea de tichete valorice, iar 8 Martie este o ocazie perfectă.

“Acest procent mare de creştere arată, o dată în plus, că avantajele sistemului de tichete valorice, respectiv a celor cu destinaţia de cadou pentru ocazii speciale, sunt considerabile şi luate în calcul de angajatori. Faptul că din ce în ce mai multe companii optează pentru acest instrument de fidelizare a angajaţilor dovedeşte atât dorinţa companiilor de a-şi arăta recunoştinţa faţă de salariaţi, cât şi utilitatea acordării tichetelor cadou, în astfel de ocazii“, este de părere Elena Pap, Director General Up România.

Cel mai frumos cadou este cel ales de tine

Tichetele Cadhoc sunt, aşadar, soluţia optimă atunci când vine vorba de un cadou de 8 martie. Doamnele şi domnişoarele au în acest fel posibilitatea de a-şi alege singure cadoul, iar acest lucru este ceea ce le face plăcere cu adevărat. Opţiunile pe care le au la îndemână sunt nenumărate, ele putând alege cadouri din diverse categorii de produse precum bijuterii, cosmetice, haine, încălţăminte, obiecte de mobilier şi decoraţiuni interioare, electronice şi electrocasnice, dar şi servicii de turism.

Avantaje fiscale pentru companii şi salariaţi

Oferirea tichetelor cadou reprezintă o serie de avantaje financiare şi pentru companii, acestea fiind supuse reglementărilor din Codul Fiscal, în vigoare din 1 ianuarie 2016. Astfel, cu ocazia zilei de 8 martie, companiile pot acorda tichete cadou angajatelor, iar valorile aferente acestora sunt neimpozabile şi scutite de contribuţii în cuantum de până la 150 de lei de persoană. De asemenea, tichetele cadou beneficiază de deductibilitate la calculul impozitului pe profit în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului.

Noile reglementări ale Codul Fiscal, în vigoare de la 1 ianuarie 2018, nu au impact asupra acestor avantaje ale tichetelor cadou.

În cazul în care se acordă tichete cu o valoare mai mare de 150 de lei, la diferenţa dintre 150 de lei şi valoarea tichetelor cadou se aplică, conform Codului Fiscal, impozitul pe venit de 10% şi contribuţiile sociale obligatorii: CAS: 25%, CASS: 10% şi contribuţie asiguratorie pentru muncă: 2,25%.

Pe lângă beneficiile fiscale, tichetele cadou simplifică logistica cadourilor: de la alegere, achiziţie, până la sortare, împachetare, depozitare şi distribuţie, iar beneficiarii sunt puşi în valoare şi datorită personalizării tichetelor cu datele lor şi cu sigla companiei. Astfel, tichetele cadou fac cu adevarat diferenţa faţăa de alte tipuri de bonusuri.

***

Grupul Up:

Grupul Up este un grup internaţional şi solid. Comercializează produse şi servicii sub diferite forme: tichete, carduri sau aplicaţii mobile în 18 ţări. În fiecare zi, însoţeşte peste 24,5 de milioane de utilizatori din întreaga lume. În 2015, Grupul Chèque Déjeuner a devenit Grupul Up: un nume al progresului, dinamismului şi optimismului, care reflectă diversitatea ofertei sale.

www.up.coop

Up România (Chèque Déjeuner România Srl):

Up România a fost înfiinţată în anul 2002 şi deserveşte peste 20.000 de clienţi şi 700.000 de beneficiari. Portofoliul său de produse include tichete de masă pe suport de hârtie şi carduri de masă Chèque Déjeuner, tichete cadou Cadhoc, vouchere de vacanţă Chèque Vacances, tichete sociale Chèque de Services, tichete sociale pentru grădiniţă, tichete de creşă Chèque Bébé. www.upromania.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.