Camera de zi este una din cele mai importante încăperi din locuinţă ta. Aici te relaxezi, te bucuri poate de un film bun sau de o vizită plăcută din partea prietenilor apropiaţi. Sufrageria ta ar trebui să debordeze de bună dispoziţie şi să fie un spaţiu cât mai aerisit şi mai pozitiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

            Dacă vrei să aduci o schimbare atmosferei din această încăpere, te poţi orienta după cei 3 paşi simpli care te învaţă cum să transformi sufrageria într-un spaţiu mai primitor. Nu ai nevoie de investiţii costisitoare sau de vreun expert în design interior. Poţi reconstrui întreaga estetică prin simple modificări la nivelul elementelor decorative.

Iată cum poţi transforma în mod radical sufrageria într-un spaţiu mult mai primitor prin aceşti 3 paşi simpli:

Nu lăsa prea multe obiecte la vedere

            Prea multe obiecte decorative sau lucruri lăsate în dezordine prin cameră vor genera o atmosferă foarte încărcată. Pentru a evita acest aspect, poţi aşeza lucrurile din sufragerie în grupuri compacte de obiecte care să dea senzaţia de ordine. Spre exemplu, în corpul bibliotecii te poţi rezuma doar la aranjarea cărţilor, iar plantele le poţi pune doar la geam sau cât mai strânse în jurul sursei principale de lumină. Orice alt obiect ar trebui introdus în dulapuri sau sertare, astfel încât să nu deranjeze vederea.

Reducerea numărului de culori

            Reducerea compoziţiei cromatice joacă un rol esenţial în transformarea sufrageriei. Adesea, ai tendinţa de a pune cât mai multe culori în cameră, iar acest lucru nu se întâmplă neapărat în mod voluntar, ci pentru că ai multe obiecte la care ţii, dar care nu se asortează. Regula de bază ar fi să le laşi la vedere doar pe cele care fac parte din aceeaşi familie cromatică. Spre exemplu, dacă ai o canapea de culoarea teracotei, rezumă-te doar la nuanţe de verde închis, muştar sau piersica pentru că în acest fel nu poţi face erori de design.

Introducerea obiectelor decorative asortate

            Majoritatea oamenilor optează pentru obiecte decorative cu valoare emoţională sau sentimentală, ceea ce nu este neapărat greşit, dar poate fi disfuncţional la nivel estetic. Dacă ai o sufragerie orientată spre nuanţe de alb, maro sau bej, foloseşte-te de obiecte decorative de interior care să potenţeze lumina, cum sunt, spre exemplu, oglinzile de pe infinity.ro. Păstrează aceleaşi tonuri şi încearcă să completezi atmosfera încăperii prin elementele decorative. Cu cât este mai luminoasă camera şi cu cât păstrezi mai clară linia tematică, cu atât va fi mai primitoare sufrageria.

            În concluzie, pentru a transforma în mod radical sufrageria, te poţi orienta în funcţie de aceşti 3 paşi simpli care îţi vor oferi o încăpere mult mai primitoare şi mai pozitivă. Alege să introduci obiecte decorative asortate şi să nu încarci foarte mult atmosfera, utilizând prea multe obiecte sau culori. Este foarte simplu să modifici aspectul sufrageriei tale fără să investeşti sume enorme în reamenajarea acesteia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.