Un avocat de Drept fiscal din Timisoara te poate ajuta in multe imprejurari, in relatiile cu institutiile statului roman, cu parteneri de afaceri, cu clienti sau furnizori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Una dintre imprejurarile in care consultanta oferita de un specialist se poate dovedi decisiva este reprezentata de reactivarea unei companii la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Motive ce pot duce la suspendarea activitatii unei firme

Dupa cum iti poate explica un avocat Drept fiscal Timisoara, exista mai multe situatii in care se poate ajunge la suspendarea activitatii unei companii. De exemplu, o Societate cu Raspundere Limitata (S.R.L.), poate primi la sediul social un document cu titlul de „Decizie de declarare in inactivitate“ in oricare dintre urmatoarele imprejurari:

• atunci cand a expirat valabilitatea sediului social;

• daca a expirat mandatul tuturor administratorilor;

• pentru nedepunerea declaratiilor fiscale la ANAF;

• ca urmare a neplatii unor taxe si impozite catre bugetul de stat;

• suspendarea in mod voluntar la Oficiul Registrului Comertului.

Odata ce s-a luat aceasta decizie, firma respectiva nu isi mai poate desfasura activitatea in mod normal. Nu mai are dreptul sa obtina venituri, nu mai poate incasa TVA aplicat la marfurile vandute sau la serviciile prestate, iar in unele cazuri se aplica sanctiunea suplimentara a popririi pe conturile bancare ale societatii. Lista firmelor declarate inactive se gaseste pe site-ul ANAF.

Cum te poate ajuta un avocat de Drept fiscal din Timisoara pentru reactivarea firmei?

Pentru reactivarea unei companii, este nevoie de parcurgerea a doua etape esentiale. Cea dintai consta in rezolvarea problemelor care au generat decizia initiala, de exemplu prin prelungirea sediului la Registrul Comertului sau prin depunerea declaratiilor restante.

A doua etapa consta in depunerea la ANAF a unei cereri de reactivare a firmei declarate inactive si, daca este cazul, solicitarea stergerii faptelor inscrise in cazierul fiscal al reprezentantilor legali.

In cazul unui S.R.L., un avocat de Drept fiscal din Timisoara are nevoie de urmatoarele documente, pentru a efectua demersurile necesare:

• copii ale unor acte care sa dovedeasca rezolvarea problemelor cu valabilitatea sediului social. Poate fi vorba de acte de proprietate, dar si de un contract de comodat sau un contract de inchiriere a carui valabilitate a fost reinnoita;

• in cazul in care nu este posibila prelungirea valabilitatii vechiului sediu social, sunt necesare copii ale actelor de proprietate asupra spatiului care va reprezenta noul sediu social al firmei;

• in cazul in care mutarea sediului social se face intr-un apartament dintr-un bloc, este nevoie de acordul-tip de la asociatia de proprietari si de la vecini;

• copii ale actelor de identitate ale administratorilor si asociatilor.

Atunci cand un profesionist se asigura ca toate documentele sunt in regula si face exact demersurile necesare, in ordinea corecta, durata intregii proceduri este mult redusa, iar clientul are garantia faptului ca va obtine rezultatul dorit fara sa completeze formulare, fara sa stea la cozi si fara sa interactioneze cu functionarii publici.

Pentru a vedea cum se pot rezolva lucrurile in mod favorabil pentru tine si compania pe care o conduci, programeaza o sedinta de consultanta cu un avocat Drept fiscal Timisoara! Acesta va face toate demersurile legale necesare pentru reactivarea firmei tale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.