Avansul tehnologic pătrunde în fiecare casă, întrucât, în ultimii 20 de ani, ai fost martorul unui adevărat boom al tehnologiei şi gadgeturilor, iar căminul tău nu trebuie să rămână în urmă. Pentru a-ţi transforma casa obişnuită într-o casă smart, ai nevoie doar de câteva dispozitive şi cunoştinţe de bază pentru instalarea acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai jos vei găsi o listă cu 4 dispozitive de care ai neapărată nevoie în casa ta.

1.   Interfon cu recunoaştere facială

Interfonul cu recunoaştere facială permite accesul tău în casă instant, cât şi a celorlalţi membri ai familiei,  fără a mai fi nevoie de cheia clasică.  Montarea acestui dispozitiv este simplă şi poate fi realizată de oricine. Dacă nu-ţi doreşti găuri în pereţii interiori, poţi opta pentru varianta wireless pe bază de baterii. Dispozitivul se conectează la reţeaua wi-fi, iar dacă nu eşti acasă, dar vrei să laşi pe cineva să intre in locuinţa ta, poţi face asta din interfaţa interfonului. Dacă ai ales să-ţi închiriezi apartamentul sau casa  în regim hotelier, acest gadget nu trebuie să-ţi lipsească.

2.   Camere de supraveghere

Dacă eşti o persoană care călătoreşte des, dar care vrea să aibă control asupra siguranţei căminului său, camerele de supraveghere sunt dispozitivele de care ai nevoie. Dacă încă nu te-ai hotărât pentru ce variantă să optezi, sistemele de supraveghere de la a2t.ro reprezintă soluţia pentru nevoile tale. Dacă deţii o casă, este recomandată montarea camerelor în exterior, astfel pot fi monitorizate toate cele 4 colţuri ale casei, precum şi intrarea principală. Pentru interior, o cameră cu vedere spre uşa principală este ideală, deoarece în cazul unei intrări prin efracţie poţi vedea exact momentul în care musafirii nepoftiţi au pătruns în imobilul tău, cât şi numărul acestora.

3.   Şemineu electric

Un şemineu electric va schimba aspectul sufrageriei tale şi va oferi căldura de care casa ta are nevoie. Poţi apela la sfatul unui designer de interior pentru a alege modelul potrivit camerei tale şi a locului în care acesta va fi montat.  Trebuie să ai în vedere faptul că, pe lângă aspectul pe care îl va da sufrageriei, şemineul va creşte valoarea facturii la energie electrică. Dacă locuieşti la casă, conectarea şemineului la o sursă alternativă de energie electrică, cum sunt panourile solare, vor face ca impactul acestuia asupra facturii şi a mediului să fie zero.

4.   Panou de control

Panoul de control poate avea foarte multe funcţionalităţi, de la setarea temperaturii în casă , până la blocarea uşilor şi a ferestrelor, fiind un dispozitiv de care ai nevoie. Panoul de control poate fi conectat la reţeaua de internet a casei, iar, astfel, interfaţa acestuia îţi este disponibilă de la distanţă. Montarea unui panou de control trebuie să se facă cu ajutorul persoanelor specializate, deoarece montajul lui incorect poate cauza probleme de funcţionalitate.

Avansul tehnologic nu trebuie să-ţi evite casa, mai ales când doar cu o investiţie minimă şi timp dedicat pentru montarea dispozitivelor locuinţa ta se va transforma dintr-o casă obişnuită într-o casă smart. Trebuie să ţii pasul cu tehnologia pentru a nu fi depăşit de aceasta şi pentru a te adapta acestor vremuri.

Tu ce gadgeturi vei achiziţiona pentru casa ta?

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.