Uneori poate părea dificil să menţii atenţia copiilor, mai ales când vine vorba de activităţile pe care le fac în casă. Aşa că, e important să cauţi mereu idei noi, care să le stârnească curiozitatea şi imaginaţia. Un proiect DIY nu doar că este ceva interesant pentru cei mici, dar este şi o metodă bună de a crea nişte amintiri plăcute. Dacă te încântă ideea, continuă să citeşti, pentru a descoperi cum să realizezi un astfel de proiect acasă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De ce ai nevoie pentru un DIY acasă?

Asigură-te că ai recuzita necesară

Pentru un proiect DIY vei avea nevoie de anumite accesorii şi materiale, cu ajutorul cărora să poţi realiza proiectul dorit. Astfel, trebuie să te asiguri că ai  foarfecă, hârtie, decoraţiuni şi orice altceva mai doreşti să incluzi în activitatea pe care o desfăşori. Dacă nu ai ce îţi trebuie, o idee bună ar fi să arunci o privire pe biroticienii.ro. Acolo poţi găsi multe accesorii craft din care poţi alege ce doreşti să foloseşti. Dacă vrei să-i implici şi pe cei mici, atunci ar fi bine să te asiguri că nu foloseşti nimic cu care s-ar putea răni sau că îi supraveghezi mereu, pentru a te asigura că sunt în siguranţă.

Protejează mobilierul

Dacă ai făcut rost de accesorii şi ustensile, atunci e timpul să izolezi zona în care vei lucra. Pune o folie de plastic peste masă şi protejează corpurile de mobilier din apropiere. Având în vedere că vor participa copii, cu siguranţă există riscul de a strica ceva prin casă, aşa că e mai bine să-ţi iei nişte măsuri de prevenţie înainte, pentru a realiza totul în condiţii optime.

Caută surse de inspiraţie

Următorul punct de bifat ar fi să cauţi pe internet, pentru a găsi diverse modele ce vă pot servi drept insipiraţie. Utându-te peste ce au făcut alţii, ai putea să descoperi diverse idei interesante pe care le-ai putea reinterpreta. Câteva exemple ar putea fi: o ramă foto personalizată cu desene sau obiecte personale, un tablou pictat cu palmele, o căsuţă pentru păsări etc.

Improvizează

Având în vedere că este o activitate creativă, cel mai important pas este să improvizezi atunci când nu iese ceva ca la carte. Ideea este ca activitatea să fie distractivă şi interesantă, aşa că poţi face lucrurile în felul tău, având şi contribuţia celor mici, fără să-ţi baţi capul cu reguli şi proceduri stricte. Lasă-te purtat de val şi vezi ce proiect interesant iese în final.

Aşadar, acestea au fost sfaturile pentru realizarea proiectelor DIY acasă alături de copii. Esenţial este să îi implici şi pe ei în activităţi, iar procesul să fie plăcut şi interesant, fără reguli, pentru a le dezvolta celor mici latura creativă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.