Maşina personală este folosită zilnic de mulţi români pentru a se deplasa la muncă sau pentru alte scopuri recreative. Din acest motiv, trebuie să acorzi o atenţie deosebită îngrijirii autoturismului tău şi să nu neglijezi vreun aspect care ar putea părea în neregulă. Pentru a te bucura continuu de stabilitate şi siguranţă de fiecare data când urci în maşină, ţi-am pregătit câteva sfaturi pe care să le pui în aplicare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată 3 metode prin care să te asiguri că maşina ta este bine întreţinută:

1.      Verifică presiunea din pneuri regulat

Anvelopele reprezintă un aspect important în ceea ce priveşte stabilitatea autoturismului pe şosea. Din acest motiv este absolut necesar să te asiguri că ai cauciucuri potrivite pentru sezonul în care te afli şi că starea lor este potrivită pentru condus. Schimbă-le regulat atunci când observi că s-au uzat. De asemenea, verifică periodic presiunea anvelopelor şi asigură-te că sunt în concordanţă cu specificaţiile producătorului. Pentru a-ţi uşura treaba, apelează la senzori de presiune pentru anvelope de pe janta.ro, iar cu ajutorul acestora vei putea identifica imediat când este momentul să le umfli. Este important să reţii că anvelopele care nu sunt umflate suficient pot duce la uzura neuniformă şi pot afecta eficienţa combustibilului.

2.      Învaţă să previi posibilele probleme

Un program de întreţinere preventivă bine pus în practică este cheia pentru menţinerea performanţei optime a maşinii tale. Acesta ar trebui să includă schimbări regulate de ulei, verificarea şi înlocuirea filtrelor de aer şi combustibil, precum şi verificarea nivelului de lichide precum antigelul, lichidul de frână sau uleiul de transmisie. Efectuează o revizie profesionistă la un service auto şi discută cu un specialist despre nevoile maşinii tale. Pe baza discuţiei, efectuează un plan prin care să stabileşti când este timpul pentru efectuarea întreţinerii, ce poţi face tu acasă şi pentru ce va fi nevoie să te prezinţi la service. Asigură-te că urmezi acest program cu stricteţe pentru a preveni uzura excesivă şi pentru a identifica potenţialele probleme în stadii incipiente.

3.      Curăţare intensă atât pe interior, cât şi pe exterior

O curăţare regulată a maşinii nu este doar pentru aspectul estetic, ci şi pentru a proteja vehiculul împotriva deteriorării. Efectuează curăţări regulate la spălătorie pentru a preveni acumularea de murdărie şi substanţe corozive pe caroserie, dar este important să o întreţii şi tu de câte ori este posibil pentru a împiedica murdăria excesivă atunci când nu reuşeşti să ajungi la spălătorie. De asemenea, spălarea interiorului va ajuta la prevenirea uzurii premature a tapiţeriei şi a elementelor plastice. Foloseşte produse de curăţare speciale pentru materialele din interior pentru a evita deteriorarea suprafeţelor, iar atunci când este posibil, ţine maşina în garaj pentru a o proteja de intemperii şi de expunerea prelungită la soare.

Aşadar, învaţă să ai grijă de maşina ta pentru a-ţi asigura siguranţa şi confortul în timpul deplasărilor zilnice sau ocazionale. Acordă atenţie presiunii din pneuri, gândeşte un program de întreţinere preventivă şi efectuează o curăţate ca la carte atât pe interior, cât şi pe exterior.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.