Fiecare spatiu din curte este o reala sursa de inspiratie, mai ales daca alegi stilul potrivit. In ultima perioada au aparut suficiente specii de plante care se aclimatizeaza usor in Romania si astfel poti alege tot ce ai nevoie pentru a realiza o gradina de vis. Beneficiile plantelor din preajma noastra sunt bine cunoscute, mai ales din perspectiva crearii unui microclimat favorabil sau pentru mentinerea sanatatii mentale si pentru armonizarea omului cu natura. Daca vrei sa descoperi tainele amenajarii unei gradini prin mijloace simple si usoare, citeste in continuare acest articol. Astfel, ideile se vor transforma in bune practici si curtea ta va fi o oaza de liniste si relaxare pentru familie si prieteni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Beneficiile plantelor din prelungirea casei tale

Inca din Antichitate se cultivau plante ornamentale sau se completau gradinile salbatice cu alte tipuri de amenajari peisagistice pentru a atrage cat mai multi vizitatori.

Asa cum omul se armonizeaza cu natura, stilul de viata sanatos depinde foarte mult de amenajarile din casa sau din preajma casei. Chiar si in proximitatea locuintei poti alege plante ornamentale cataratoare de la verdena.ro pentru a amenaja in mod eficient fiecare spatiu. Cele cu valoare decorativa ridicata precum speciile de Clematis sau Passiflora vor atrage toate privirile. Desigur, din curte trebuie sa fie nelipsiti trandafirii, de diferite specii si culori incantatoare. Plantele au un rol important in mentinerea sanatatii sau in cresterea starii de spirit, ori de cate ori exista suprasolicitare sau stres. Specialistii sustin ca, dupa ce te plimbi prin gradina si admiri frumoasele aranjamente sau insule de flori, iti cresc randamentul si buna dispozitie. Mai mult decat atat, dupa zilele solicitante de munca poti sa te ocupi de gradinarit pentru a-ti restabili echilibrul interior si a te armoniza cu natura. Starea de bine instalata va genera o energie debordanta si cei din jurul tau vor fi surprinsi sa descopere o persoana minunata.

Amenajarea gradinii - tips & tricks

Pentru a crea un spatiu peisagistic armonios vizual, trebuie sa pui in aplicare cateva idei simple si practice. Specialistii recomanda sa mentii stilul de amenajare interioara si in prelungirea casei tale, motiv pentru care trebuie sa tii cont de unele elemente cheie pentru a obtine rezultate optime.

Daca ai o gradina de mici dimensiuni vei avea grija sa nu incarci prea mult spatiul, pentru a scoate in evidenta plantele preferate. In schimb, daca ai o gradina mare, este necesar sa imparti perimetrul in parcele si sa lasi alei de acces printre ele.

O gradina traditionala sau rustica da impresia de apropiere intre persoane datorita plantelor care se cultiva aici. Astfel, poti planta muscate, petunii, craite, trandafiri, hortensii, in ronduri sau pe alei cu gazon si iarba ornamentala.

Gradina minimalista se poate amenaja in spatii reduse, cu cateva specii de plante ornamentale si cu gazon.

Gradina moderna este impresionanta datorita speciilor de conifere sau a arbustilor ornamentali care se pot tunde in diferite forme, care mai de care mai interesante.

Daca ti-ai ales deja stilul de amenajare, este necesar sa tii cont si de functionalitatea gradinii si de iluminatul acesteia. Fie ca vrei sa realizezi o zona pentru picnic, una pentru relaxare sau un loc de joaca pentru copii, este util sa ai suficienta lumina.

Prin urmare, daca vrei sa-ti menti echilibrul fizic si mental, tine cont de sfaturile si recomandarile primite si amenajeaza-ti gradina in cel mai simplu si practic mod.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.