Cei care fac adesea plăţi şi diverse tranzacţii în valută ştiu foarte bine că un convertor valutar în orice monedă este un instrument foarte util. Nu doar această categorie de persoane poate să beneficieze de eficienţa unui asemenea instrument.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un convertor valutar in orice moneda devine foarte practic pentru cei aflaţi în concedii în străinătate, spre exemplu. Într-o manieră simplă şi uşoară, pot face un calcul rapid atunci când au de făcut o plată, pentru a vedea exact cât reprezintă suma plătită în moneda locală din ţara respectivă.

Plăţi în străinătate - cash sau card?

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

De regulă în străinătate majoritatea plăţilor se efectuează cu cardul. Fie online, fie offline, e mult mai comod să fie făcute plăţile cu cardul, însă există încă persoane care consideră că e mai avantajos a face plăţile cash. Există avantaje şi neajunsuri de fiecare parte a baricadei - le prezentăm în rândurile următoare.

În cazul plăţilor cu cardul nu mai ai grija restului primit, a mărunţişului. De asemenea, atunci când este vorba despre un sejur în străinătate, un concediu, e destul de incomod să porţi la tine tot timpul o sumă mare de bani cu care să îţi acoperi cheltuielile pe perioada şederii.

A deţine o sumă de bani în moneda locală a ţării destinaţie este totuşi necesar. La unele magazine nu se poate plăti cu cardul, iar în alte cazuri poate să apară situaţia în care o defecţiune face imposibilă plata cu cardul, din cauza nefuncţionării reţelei de carduri a băncii emitente.

Simplu, rapid si sigur - acestea ar fi 3 caracteristici ale plăţilor cu cardul, însă este necesar un plus de atenţie la comisioanele implicate, care nu sunt deloc de neglijat în cazul anumitor tranzacţii.

Convertorul valutar îşi intră în rol în acele situaţii în care persoana care are de achitat o anumită sumă în moneda locală doreşte să afle echivalentul acesteia în moneda în care a fost emis cardul de pe care se va efectua plata. Chiar dacă va fi vorba de achitarea unei sume în numerar, de o viitoare plată ce trebuie efectuată în euro şi se doreşte aflarea echivalentului în lei - spre exemplu - sau orice alt astfel de caz, un convertor valutar în orice monedă este de preferat. Un reper în acest sens poate fi găsit de cei interesaţi în cadrul site-ului www.curs-valutar-bnr.ro.

Despre comisioane şi cum pot fi evitate

Pentru a nu cădea în capcană şi pentru a nu plăti nejustificat comisioane ce pot ajunge la sume destul de consistente, cei care ajung în concedii în străinătate şi aleg să plătească cu cardul trebuie să ştie câteva lucruri:

  • Plăţile la comercianţi diverşi nu sunt comisionate. Aici poate fi vorba despre magazine, restaurante, benzinării, automate pentru diverse taxe etc.
  • Retragerile de la ATM-uri pot fi mult mai costisitoare decât plăţile directe cu cardul. Motivul este unul simplu: orice tranzacţii, inclusiv retragerile de bani din bancomate, sunt supuse unor comisioane mai mici sau mai mari. Dacă automatul din care se retrag banii nu aparţine băncii emitente a cardului, comisionul va fi chiar mai mare.
  • Unii comercianţi oferă posibilitatea plăţii în lei, chiar dacă vorbim despre cei din străinătate. Mulţi sunt atraşi de această idee, întrucât află direct cât îi va costa un anumit bun sau serviciu, fără a mai fi nevoiţi să apeleze la un convertor valutar. Aceasta poate fi însă o capcană - câteva informaţii în acest sens pot fi găsite aici sau aici.

Evitarea acestor situaţii poate scuti pe oricine de la o cheltuială suplimentară. Chiar dacă e vorba de un concediu sau o călătorie în interes de business, astfel de aspecte trebuie avute în vedere. A fi informat contează, a avea la îndemână un instrument de tipul unui convertor valutar în orice monedă constituie un atu, iar cei interesaţi pot să se ajute de cel oferit în cadrul site-ului https://www.curs-valutar-bnr.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.