Persoanele inscrise la scoala de soferi au nevoie de pregatire atat teoretica, cat si practica, pentru a reusi sa treaca examenul si sa intre in posesia permisului pentru a conduce un autoturism. Pentru a trece rapid si eficient acest examen este foarte important sa fie urmati mai multi pasi si, in tot acest demers, chestionarele auto sunt foarte importante.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Specialistii de la chestionare-az.ro releva avantajele chestionarelor auto in pregatirea teoretica si ofera mai multe sfaturi pentru promovarea cu succes a scolii de soferi.

Chestionarele auto - cea mai buna solutie pentru sedimentarea informatiilor teoretice

Cunostintele teoretice sunt foarte importante pentru a promova examenul auto si sunt foarte utile inclusiv la proba practica. Codul rutier este complex si informatiile nu sunt usor de asimilat, motiv pentru care persoanele care fac aceste cursuri ar trebui sa gaseasca o metoda de a sedimenta informatiile.

S-a dovedit ca simpla memorare a codului rutier nu este o solutie, deoarece toate informatiile se vor sterge rapid lasand loc altora. Invatatul mecanic este cea mai proasta idee pentru examenul auto. Utilizand chestionare auto informatiile vor fi memorate mult mai usor si vor fi retinute pentru mai mult timp.

Avantajele chestionarelor auto

Persoanele care au rezolvat chestionare auto au subliniat urmatoarele avantaje ale acestora in procesul de pregatire pentru examenul auto:

  • fiecare raspuns gresit primeste o explicatie, astfel incat sa fie mai usor pentru cursant sa invete logic;

  • intrebarile sunt identice cu cele de la examenul auto;

  • testele functioneaza similar cu cele de la examen, iar cursantul are posibilitatea de a se familiariza mult mai usor cu intrebarile si cu modul in care se desfasoara examenul;

  • situatiile practice sunt exemplificate cu poze, iar memoria vizuala este utilizata in procesul de invatare;

  • sunt primite rezultatele pe loc, exact asa cum se intampla la examenul real, astfel incat elevul sa poata gestiona corect emotiile si sa se invete cu posibilitatea de a pierde puncte pentru un raspuns gresit fara sa se piarda;

  • ulterior, informatiile sunt memorate pentru mai mult timp;

  • cursantul va putea recunoaste semnele si situatiile din chestionare la proba practica si va sti sa gestioneze orice situatie.

Sfaturi utile pentru examenul auto

Pentru proba teoretica pregatirea temeinica este foarte importanta. La fel de importanta este si concentrarea pe subiecte, astfel incat sa nu se strecoare greseli din neatentie. Fiecare elev ar trebui sa se concentreze pe intrebarile pe care le are in fata, fara sa fie preocupat de ceea ce fac cei din jurul sau.

Dupa foarte multe chestionare auto rezolvate, elevul va recunoaste o foarte mare parte din intrebari atunci cand le va intalni in timpul examenului. Chiar daca raspunsurile vin uneori mecanic, in urma pregatirii responsabile si intense, este recomandat ca elevul sa citeasca de doua ori intrebarea si fiecare varianta de raspuns pentru a alege varianta sau variantele corecte. O formulare usor diferita sau un cuvant in plus are potentialul de a schimba sensul intrebarii, caz in care raspunsul este posibil sa fie diferit.

Examenul auto ar trebui sa fie tratat cu aceeasi responsabilitate cu care este tratat orice examen important pentru ca este primul pas al vietii de sofer. In momentul in care semnele si potentialele situatii din trafic sunt foarte bine cunoscute cel putin la nivel teoretic, elevului ii va fi mult mai usor sa abordeze traseul la proba practica.

Pentru ambele probe ale examenului de permis este recomandat ca elevul sa ramana calm si concentrat si sa nu lase nimic sa ii distraga atentia. Examenele dureaza aproximativ 30 de minute, deci doar atat este necesara atentia maxima pentru ca rezultatele sa fie cele dorite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.