Cainele e considerat cel mai devotat si neobosit body guard si paznic al bunurilor noastre, dar daca vreti sa va luati un patruped special in acest scop, e bine sa alegeti una din rasele dezvoltate cu precadere pentru paza.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aveti de unde alege, oferta "body guarzi" canini este bogata si pentru toate buzunarele. Primul lucru de care trebuie sa tineti seama este ca, desi instinctiv sunt paznici buni, acesti caini de paza au nevoie de dresaj si antrenamente, iar uneori acestea pot fi costisitoare. In plus, trebuie sa aveti ceva experienta cu cainii, ca sa le puteti dezvolta capacitatile si sa le puteti intelege nevoile.

1. Ciobanesc Belgian

Pe primul loc in clasamentele internationale dedicate cainilor de paza se afla ciobanescul belgian (Malinois). Este o rasa care s-a aflat in centrul atentiei in ultimele saptamani, dupa ce americanii au anuntat ca temutul lider terorist Al Baghdadi a fost lichidat datorita lui Conan, un ciobanesc belgian din trupele de elita ale SUA, care a intrat in tunelul in care se refugiase liderul ISIS. Este o rasa neinfricata, de talie mare sau mijlocie, provenita din regiunea belgiana Malines. Acesti caini au fost crescuti pentru a pazi si mana turmele de animale si, dupa cum mentioneaza RaseDeCaini.ro, in ziua de azi sunt ajutoare de nadejde in operatiuni speciale ale armatei si serviciilor secrete. Ciobanescul belgian malinois este foarte devotat stapanilor, pentru care ar face orice. Este un caine care musca serios, dar cu dresaj specializat, de cand e pui, poate fi disciplinat sa muste doar la comanda.

2. Bullmastiff 

Poreclit "cainele de paza cel tacut", cainele bullmastiff este un paznic ferm si curajos al familiei. E foarte rezervat cu strainii, dar isi iubeste stapanii neconditionat. Daca nu simte niciun pericol, e foarte linistit si dornic sa leneveasca pe canapea. E foarte indicat daca vreti un caine de paza, care sa fie santinela in cazul in care apare vreun intrus si care sa fie atasat emotional de voi, ca sa va apere la nevoie. Bullmastiff ii pune pe fuga pe nepoftiti, prin dimensiuni si prezenta. Nu musca decat daca e necesar. Dresajul e esential. E un caine, in general, sanatos. Totusi, pot sa apara diverse afectiuni, iar in cazul acestei rase hipotiroidismul e frecvent. Simptomele sunt obezitate, infertilitate, letargie si alopecie, care, potrivit definitiei din dex, este “caderea temporara a parului in urma unei boli infectioase sau de piele”.

3. Ciobanesc Mioritic

Loial, independent si cu calitati fantastice de caine de paza, ciobanescul mioritic isi va proteja cu toata fermitatea stapanii. Devotat familiei, este un caine foarte neincrezator cu strainii. Pe langa faptul ca sunt frumosi, acesti caini sunt deosebit de curajosi si nu se lasa intimidati de niciun agresor, fie ca e vorba de un raufacator, fie ca e vorba de animale salbatice feroce, cum ar fi lupii sau ursii.

4. Bulldog american

Un foarte bun caine de paza si protectie este bulldogul american. Ca si in cazul celorlalte rase, acest caine trebuie dresat de mic, astfel incat sa poata sa faca diferenta intre un strain, care vine ca oaspete in casa ori cu care vorbiti prieteneste pe strada, si un om rau intentionat. Bulldogul American este considerat un caine de talie medie, dar are toate caracteristicile unui caine de talie mare: corp masiv si puternic, musculatura bine definita. E un paznic in care va puteti pune toata increderea si, in acelasi timp, e un caine activ, jucaus si foarte iubitor.

5. Doberman 

Doberman Pinscher e neintrecut atunci cand vine vorba de paza si de protectie impotriva hotilor. De altfel, rasa a fost pusa la punct de un casier german, pe nume Doberman, care era periodic jefuit. Si-a pastrat instinctele de paza pana in ziua de azi, asa ca stapanii de doberman pinscher stau linistiti, nu are nimeni curajul sa-i talhareasca. Acesti caini nu se dau in laturi sa iasa la atac, daca simt ca familia sau teritoriul si bunurile familiei sunt amenintate.

6. Boerboel

Boerboel, paznicul gigant, a fost crescuti de fermierii sud-africani pentru a pune pe fuga salbaticiunile care atacau animalele din cirezi si grajduri. Marele si impunatorul boerboel are toate calitatile unui caine de paza, dar, in egala masura, e un animal iubitor, calm, prietenos cu familia, mai ales cu copiii, deci un companion de toata isprava.

7. Tosa Inu

Poreclit "luptatorul de sumo din lumea cainilor", cainele de origine japoneza Tosa Inu are o multitudine de calitati, dar trasatura fundamentala este protectia. Desi e sociabil si prietenos, acest caine foarte inteligent poate deveni intr-o fractiune de secunda o bestie dezlantuita, daca simte ca pe stapanul lui ii paste vreun pericol sau in casa lui vrea sa patrunda cineva cu intentii necurate. In unele tari aceasta rasa e interzisa, fiind considerat un caine ucigas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.