Unele persoane îşi doresc de ani de zile să reuşească să strângă bani pentru a putea achiziţiona un imobil propriu, care să le ofere pe deplin oportunitatea de a înţelege ce presupune termenul de acasă. De asemenea, unii oameni apelează la diverse soluţii numai pentru a îşi îndeplini acest obiectiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu este tocmai un secret faptul că marea majoritate a persoanelor îşi consumă toate economiile în acest sens, iar din acest motiv este indicat ca procesul de achiziţie al unei locuinţe să ţină cont de o serie de aspecte deosebit de relevante în domeniul de imobiliare.

Care sunt elementele asupra cărora trebuie să te ghidezi atunci când optezi pentru cumpărarea unei locuinţe?

În rândurile ce urmează, vă vom prezenta aspectele ce au un rol deosebit de important în achiziţiile din domeniul de imobiliare:

1. Experienţa din domeniu a dezvoltatorului imobiliar: acest aspect este extrem de relevant în orice domeniu, mai ales atunci când vine vorba despre imobiliare în care sunt implicate costuri semnificative pentru o familie prin achiziţia unui imobil. Dezvoltarea unui ansamblu rezidenţial presupune nu doar experienţă, ci şi capacitatea de a o valorifica într-o manieră vizibilă. De exemplu, un dezvoltator de top din România, considerat ca fiind şi printre cele mai mari companii de dezvoltare imobiliară, este Maurer Imobiliare, ce se bucură de peste 10 ani de când activează pe această piaţă de servicii, cu peste 3500 de apartamente predate în Braşov, Sibiu sau Cluj Napoca.

2.Calitatea materialelor folosite: atunci când ne orientăm pentru achiziţia unui imobil, în mod definitoriu calitatea materialelor este un punct asupra cărora trebuie să ne îndreptăm atenţia. Aşadar, dezvoltatorul imobiliar trebuie să îţi pună la dispoziţie posibilitatea de a te informa referitor la acest aspect mai mult decât important. Spre exemplu, Maurer Imobiliare oferă o garanţie de 5 ani pentru apartamentele construite.

3. Zona de amplasare a ansamblului rezidenţial: în imobiliare, stabilirea preţului de vânzare a unui imobil depinde într-o foarte mare măsură de zona în care acesta este amplasat. De exemplu, un cartier nesigur sau cu un grad mai ridicat de incidente nu va avea prea mult succes în acest sens al vânzării de imobile, comparativ cu o zonă populară şi pe cât se poate de sigură. Pe lângă acest fapt, trebuie să luaţi în calcul şi cât de aproape este situat ansamblul rezidenţial de locul dumneavoastră de muncă sau de şcoala copiilor, de zonele de transport şi alte locaţii care vă interesează. Nu trebuie să vă grăbiţi în procesul de achiziţie al imobilului dacă nu aţi găsit încă ce căutaţi, deoarece este posibil ca la un scurt timp să apară o ofertă mult mai avantajoasă pentru dumneavoastră şi familia dumneavoastră.

4. Preţul pe care urmează să îl suportaţi: în mod mai mult decât sigur, achiziţia unui imobil presupune costuri destul de piperate. Aşadar, înainte de a vă opri asupra unei singure opţiuni, recomandat ar fi să luaţi în calcul dacă preţul pe care urmează să îl suportaţi este competitiv comparativ cu oferta altor dezvoltatori imobiliari. În caz contrar, dacă negocierea iese din discuţie, poate ar trebui să mai aşteptaţi o altă variantă.

5. Seriozitatea şi profesionalismul dezvoltatorului imobiliar: la momentul de faţă, lucrurile sunt cu mult mai simple comparativ cu problemele care ţineau de acest aspect din trecut. Acum, orice persoană sau familie interesată de cât de serios este un anumit dezvoltator imobiliar poate apela cu uşurinţă la soluţiile puse la dispoziţie de internet, astfel încât persoanele care au colaborat în trecut cu acesta cu siguranţă au oferit un feedback pozitiv sau negativ. De asemenea, dacă luăm ca exemplu dezvoltatorul Maurer Imobiliare, un aspect important ţine de faptul că marea majoritate a persoanelor care au colaborat cu acesta au achiziţionat un imobil din gama sa de locuinţe încă din faza de proiectare. Acesta este doar un motiv de laudă şi aduce un plus de încredere pentru acest dezvoltator imobiliar de top. Aşadar, există numeroase moduri în care putem testa atât seriozitatea, cât şi profesionalismul unui dezvoltator imobiliar.

Atunci când vine vorba despre căutarea unui imobil perfect nu doar pentru o familie, ci şi pentru o singură persoană, este neapărat să se ia în calcul toate aspectele de mai sus. Achiziţia de imobiliare nu este un proces simplu, necesită timp şi, de asemenea, atenţie la câteva detalii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.