Companiile din România aleg din ce în ce mai des noi ocazii pentru a-şi motiva şi recompensa salariaţii cu ocazia unor evenimente importante. Printre noile preferinţe ale angajatorilor se numără tichetele cadou acordate cu diverse ocazii speciale din viaţa profesională sau personală a angajaţilor, tichetele fiind însoţite de scutiri de taxe şi impozite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe lângă sărbătorile de Paşte şi Crăciun, când zeci de mii de companii oferă salariaţilor tichete şi carduri cadou, numeroase companii aleg să îşi motiveze angajaţii de 1 Iunie - Ziua Copilului.

Zeci de companii acordă angajaţilor tichete cadou şi cu ocazii mai puţin uzuale, cum ar fi Ziua Bancherului (4 iunie), Ziua Energeticianului (20 iulie), Ziua Petrolistului (8 septembrie), Ziua Inginerului Român (14 septembrie), Ziua Naţională a Contabilului (21 septembrie) sau chiar Ziua Naţională a României (1 decembrie).

« Remarcăm o tendinţă clara din partea angajatorilor de a puncta cu un plus de fast momentele speciale din viaţa profesională, precum aniversările companiilor sau chiar aniversările şi momentele speciale din viaţa personală a angajaţilor, oferindu-le tichete sau carduri cadou. Avantajele sunt atât de natură financiară, respectiv scutiri de taxe sociale salariale şi patronale, căt şi de natură logistică, tichetele şi cardurile cadou fiind foarte simplu de comandat şi utilizat în orice companie, de orice dimensiune sau domeniu de activitate. În plus, tichetele şi cardurile cadou scot din anonimat orice eveniment sărbătorit de companii, asociind un gest memorabil şi de impact bonusurilor oferite », spune Dana Sintejudean, Director General Adjunct al Edenred România.

Tichetele cadou oferite salariaţilor de 1 iunie în beneficiul angajaţilor şi al copiilor minori sunt deductibile şi scutite de taxe şi impozite atât pentru angajatori, cât şi pentru angajaţi, în limita sumei de 150 de lei per beneficiar.

De 1 iunie, pot beneficia de tichete cadou atât copiii minori ai angajaţilor, cât şi angajaţii înşişi. Astfel, un angajat care are doi copii minori poate primi tichete cadou în valoare totală de 450 lei, scutite de taxe sociale şi de impozitul pe venit.

Pentru companiile angajatoare, tichetele cadou acordate salariaţilor sunt deductibile în limita a 5% de la calculul impozitului pe profit.

Conform analizelor Edenred România, cea mai mare companie emitentă de tichete şi carduri de beneficii pentru salariaţi, câteva mii de companii vor acorda angajatilor tichete cadou de 1 iunie în acest an, în creştere cu aproximativ 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

«Estimăm că trendul deja marcat, de a oferi angajaţilor tichete şi carduri cadou ca bonus cu diverse ocazii speciale, va continua pe tot parcursul anului 2017. Tichetele şi cardurile cadou sunt preferate de angajaţi şi angajatori în locul cadourilor în numerar sau în natură, acestea din urmă fiind impersonale, lipsite de memorabilitate şi greu de gestionat din punct de vedere logistic. De asemenea, un cadou clasic poate să nu fie pe placul angajaţilor. În schimb, tichetele şi cardurile cadou oferă libertatea de alegere a cadoului dorit dintr-o varietate de produse şi servicii», adaugă Dana Sintejudean, Edenred România.

Cea mai mare reţea de comercianti parteneri pentru tichetele şi cardurile cadou Edenred Tichetele şi cardurile cadou pot fi cheltuite pentru a cumpăra orice tip de produse, de la îmbrăcăminte, bijuterii, cosmetice, cărţi, IT & electronice, accesorii, decoraţiuni, bricolaj, articole de sport, până la produse alimentare din cea mai mare reţea de magazine partenere. Tichetele cadou de la Edenred sunt acceptate pe întreg teritoriul ţării de peste 65.000 de comercianţi parteneri. Cardurile cadou Compliments® pot fi cheltuite în peste 7.000 magazine de toate tipurile.

Edenred este lider pe piaţa tichetelor şi cardurilor preplătite pentru angajaţi, atât în România, cât şi la nivel internaţional. În România, peste 35 000 de companii acordă salariaţilor lor diverse tipuri de tichete şi carduri emise de Edenred: tichete şi carduri de masă Ticket Restaurant®, tichete de cadouri Ticket Cadou®, carduri de cadouri Compliments®, vouchere de vacanţă, tichete sociale, carduri pentru cheltuieli de afaceri.

Edenred, compania care a inventat tichetele de masa Ticket Restaurant®, liderul mondial in servicii preplatite adresate companiilor, concepe si administreaza solutii pentru organizatiile si institutiil care vor sa ofere putere de cumparare, sa-si optimizeze costurile si sa isi motivele echipele. Solutiile dezvoltate de Grupul Edenred sunt utilizate intr-o retea de 1.4 milioane de comercianti afiliati de catre 43 milioane de angajatii din 750.000 de organizatii client. Portofoliul este organizat in doua linii de business principale:

•Beneficii pentru angajati (Ticket Restaurant®, Ticket Alimentación, Ticket CESU, Childcare Vouchers etc.)

•Managementul cheltuielilor profesionale (Spendeo, Ticket Log, Ticket Car, Ticket Clean Way, Repom etc.)

Edenred ofera de asemenea si solutii complementare pentru managementul ecosistemelor tranzactionale, acoperind plati corporate (Edenred Corporate Payment), solutii pentru motivare si recompensare (Ticket Cadou, Ticket Compliments, Ticket Kadeos) si programe publice sociale.

Listata la bursa Euronext Paris, Edenred activeaza in 42 de tari, avand aproape 8.000 de angajati. In 2016, volumul total al tranzactiilor asigurate de Edenred s-a ridicat la aproape 20 miliarde euro.

Ticket Restaurant® si celelalte denumiri comerciale ale produselor si serviciilor Edenred sunt marci inregistrate ale Edenred SA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.