Sârbul Novak Djokovic este aproape sigur că va rămâne pentru foarte mulţi ani drept cel mai titrat tenismen din istorie. Recordurile pe care deja a reuşit să le seteze sunt unele pe care cu greu va putea cineva să le doboare, mai ales că sportivul din ţara învecinată cu România încă mai are combustibil în rezervor. Ajuns la 35 de ani, Djokovic luptă pentru noi succese, iar o ocazie importantă va fi Wimbledon 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Competiţia de tenis desfăşurată pe iarba din Londra ar putea să îl ajute pe Djokovic să egaleze sau chiar să doboare câteva recorduri semnificative din istoria modernă şi nu numai a tenisului masculin. Află în continuare despre ce recorduri este vorba şi ce şanse îi dau bookmakerii sportivului sârb să cucerească din nou trofeul de la Wimbledon, pe care l-a câştigat deja de 6 ori.

Djokovic, al optulea succes la Wimbledon?

Dacă reuşeşte să câştige cea de-a 136-a ediţie a celei mai vechi competiţii din lume, Novak Djokovic va reuşi să atingă următoarele borne:

●       23 de titluri de Grand Slam, devenind deţinătorul recordului absolut. În prezent, înainte de disputarea turneului de la Roland Garros, el are 22 de astfel de titluri, fiind la egalitate cu Rafael Nadal. Dacă sârbul se impune şi la Roland Garros, iar apoi la Wimbledon, va avea 24 de titluri de Grand Slam în palmares!

●       5 titluri consecutive la Wimbledon. Doar Roger Federer şi Bjorn Borg au reuşit un record similar, în istoria tenisului. De menţionat că în 2020 competiţia nu s-a disputat, din cauza pandemiei COVID-19.

●       8 titluri la Wimbledon. Doar Roger Federer a câştigat turneul de opt ori până în prezent, astfel că Djokovic ar egala recordul elveţianului care s-a retras în 2022.

Şansele ca Novak Djokovic să reuşească să îşi treacă numele din nou pe paginile cărţilor de istorie a tenisului sunt unele deosebit de mari. O demonstrează şi cotele la pariuri pe Wimbledon online, acolo unde sârbul este favorit cert la câştigarea competiţiei. Cota sa de 2,10 este una care îl transformă în principalul candidat la trofeu, însă un alt argument important este reprezentat de modul în care arată cotele principalilor săi contracandidaţi.

Spaniolul în vârstă de 20 de ani, Carlos Alcaraz, este cotat cu 5,00 la cucerirea titlului de pe iarba londoneză, în vreme ce rusul Daniil Medvedev are cota 7,00. Finalistul din 2021, Matteo Berrettini are cota 8,50, în vreme ce cel conaţionalul său, Jannik Sinner şi finalistul din 2022, australianul Nick Kyrgios, completează top 5 al favoriţilor, fiecare având cota 11,00.

În concluzie, ediţia din 2023 a Wimbledon reprezintă o oportunitate excelentă pentru Djokovic să egaleze recordul lui Roger Federer şi Bjorn Borg, de 5 succese consecutive pe iarba de la Wimbledon. Această performanţă este una pe care nu a mai reuşit-o nimeni în era Open. De asemenea, Djokovic poate ajunge chiar la 24 de titluri de Grand Slam, dacă îşi adjudecă şi Roland Garros.

În plus, el poate deveni cel mai titrat sportiv din istoria competiţiei de la Wimbledon, cu 8 trofee, la egalitate cu Roger Federer! Dacă ai încredere în sportivul sârb, pariază cu responsabilitate pe meciurile acestuia din cadrul turneului londonez. Ţine cont că toate cotele menţionate în acest articol pot să se schimbe, până la startul competiţiei!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.