PMP condamnă planul Guvernului de a decide amnistia fiscală până la sfârşitul anului, atenţionând că aceasta a fost gândită cu dedicaţie pentru clientela PSD. „Un eventual proiect de amnistie fiscală, precum cel amintit de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, ar putea ajuta în primul rând companiile de stat, dar în special, pe marile „cenuşărese” ale economiei româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Electrocentrale Bucureşti şi Complexul Energetic Hunedoara, de exemplu, care după Revoluţia din 1989, negăsindu-şi locul şi utilitatea pe o piaţă liberă şi agresiv competitivă şi eficient dominată de companiile din Vest, s-au transformat în vaci de muls ale partidului stat, PSD”, afirmă senatorul PMP, Vasile-Cristian Lungu.

Potrivit parlamentarului, aspectul cel mai ingenios al unei eventuale amnistii este faptul că ştergerea datoriilor companiilor de stat va fi, în esenţă, un ajutor de stat camuflat. „Acum, companiile de stat nu pot participa la licitaţii publice dacă au datorii. Prin urmare, ştergerea lor va însemna liber la contracte cu dedicaţie pentru clientela PSD. Această primă componentă a unei eventuale amnistii fiscale camuflează şi alţi beneficiari, oameni de casă ai Partidului Social Democrat şi care „au uitat” să-şi plătească taxele. Robert Negoiţă, de exemplu. Primarul sectorului 3 este cel mai mare datornic la stat cu datorii care însumează, la data de 31 martie 2018, 238.366.695 de lei”, a explicat Vasile-Cristian Lungu, vicepreşedinte PMP. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.