International Healthcare Systems S.A., al doilea cel mai mare operator de centre medicale de dializă şi cabinete de nefrologie din România şi al treilea cel mai mare furnizor independent din Europa, a fost vândut, la începutul anului 2016, către compania suedeză Diaverum, cel mai mare jucător indepedent din domeniul serviciilor de dializă la nivel global.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alpha Bank a fost consultantul exclusiv al acţionarilor International Healthcare Systems pe tot parcursul procesului de vânzare. Tranzacţia reprezintă etapa finală a unui parteneriat solid de peste zece ani, în care Alpha Bank a susţinut planurile de expansiune a reţelei de clinici de dializă şi nefrologie a IHS, contribuind la dezvoltarea unui business care operează la cele mai înalte standarde internaţionale şi a sectorului medical din România. Dl Dimitris Hatzisarros, Director Coordonator al Unităţii de Investiţii şi Pieţe de Capital a Alpha Bank Romania şi managerul proiectului a declarat: “Suntem încântaţi de încheierea cu succes a acestei tranzacţii de referinţă, care atestă rolul strategic al Alpha Bank Romania într-un demers antreprenorial extrem de ambiţios, solicitant şi cu o componenta socială importantă  pe parcursul intregului ciclu de viaţă. Acest proiect exemplifică toate valorile susţinute de Alpha Bank Romania: onestitate, inteligenţă, inovaţie, siguranţă şi flexibilitate”.

Fondată în 2004 de o familie de vizionari, IHS a devenit o poveste de succes “made in Romania” prin consecvenţa dezvoltării sale, adoptarea celor mai înalte standarde de îngrijire medicală, infrastructură dedicată, unică în România şi profesionalismul angajaţilor săi.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

IHS este un pionier al pieţei private de servicii de dializă din România şi unul din cei patru câştigători ai licitaţiei internationale organizată în 2004, sub coordonarea Băncii Mondiale pentru privatizarea acestui sector. Pornind de la două clinici în Bucureşti şi Buzău în 2005, securizate în procesul de privatizare, compania s-a dezvoltat într-un ritm alert, ajungând la un număr de 15 centre localizate în 12 judeţe, care oferă intreaga gamă de terapii de supleere renală disponibile în lume pentru peste 1.700 de pacienţi. În plus, preîntampinând nevoia de prevenire, depistare activă şi intervenţie precoce în boala cronică de rinichi în faza incipientă, alături de centrele de dializă, au fost dezvoltate şi 11 cabinete de nefrologie şi ecografie în cadrul entităţii Inter Health Systems S.A.

În urma acestei tranzacţii, Diaverum şi-a dublat activitatea în România, consolidându-şi amprenta la nivel naţional cu 28 centre situate în 19 judeţe care deservesc aproximativ 3.200 de pacienţi cu boală cronică renală. În aceeaşi tranzacţie, Diaverum a achiziţionat, prin transfer de business, şi activitatea de nefrologie a Inter Health Systems S.A. Tranzacţia a fost aprobată de către Consiliul Concurenţei în data de 30 octombrie 2015.

Diaverum Romania SRL este o subsidiară a Diaverum Gmbh, deţinut de fondul de private equity Bridgepoint Capital. A intrat pe piaţa locală în 2011 prin achiziţia a nouă centre de dializă Dialmed. La nivel global, Diaverum este cel mai mare jucător independent, tratând mai mult de 30.000 de pacienţi, în 21 de ţări, de pe 4 continente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.