După înfiinţarea în 2016 a unei clase de tehnicieni „structură”, Airbus Helicopters salută interesul tot mai mare al tinerilor faţă de domeniul aeronauticii, care este confirmat de dublarea, în acest an şcolar, a numărului de elevi care urmează cursurile de aeronautică ale Colegiului Transilvania din Braşov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ca o consecinţă, pe lângă tehnicieni specializaţi în structură, începând cu acest an, este disponibilă o nouă specialitate, aceea de tehnicieni aparate de bord (avion).

„Suntem încântaţi că programul nostru educaţional are priză la tinerii din Braşov. Am început cu o clasă de 28 de elevi iar anul acesta numărul lor s-a dublat. România are nevoie de specialişti în aeronautică şi Airbus Helicopters susţine cu toată energia profesionalizarea tinerilor, astfel încât să fie pregătiţi atât pentru schimbul de generaţii, cât şi pentru acoperirea necesarului de forţă de muncă generat de dezvoltarea industrială prevăzută. Pe platforma de la Ghimbav este nevoie de un suflu nou, avem mulţi specialişti care se află la apusul carierei şi care vor trebui înlocuiţi, dar şi de cadre noi pentru activitatea ce se va desfăşura în facilităţile industriale deja realizate”, a spus Serge Durand, Directorul General al Airbus Helicopters Industries România.

„Parteneriatul Airbus Helicopters – Colegiul Tehnic Transilvania asigură pregătirea generală şi profesională a elevilor la nivelul cerinţelor angajatorilor, adaptate la dinamica pieţei muncii. Materialele educaţionale oferite şcolii creează premisa  formării şi dezvoltării competenţelor pentru viitorii specialişti în domeniul aeronautic.

Formarea cadrelor didactice a reprezentat o investiţie importantă  în dezvoltarea capitalului uman cu impact asupra creşterii calităţii actului educaţional oferit elevilor pregătiţi în specializări din domeniul aeronautic”, a declarat Daniela Felegean, Colegiului Tehnic „Transilvania” din Braşov.

Clasele cu profil aeronautic ale Colegiului tehnic „Transilvania” din Braşov sunt rezultatul unui proiect educaţional generat şi susţinut de către Airbus Helicopters Industries, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ambasada Franţei, Institutul Francez din România, Alianţa Franceză, Inspectoratul Şcolar Judetean Brasov, clusterul Transylvania Aerospace, IAR SA, Colegiul Tehnic Henri Coandă, Campusul de Meserii şi Calificări Aeronautice Provence – Alpes – Côte d’Azur.

Cei 56 de elevi care urmează aceste cursuri vor obţine, la finalul a patru ani de studii, diplome de tehnicieni aparate de bord şi tehnicieni structură.

Parteneriatul dintre Airbus Helicopters şi Colegiul Tehnic „Transilvania” are loc  în contextul investiţiei Airbus Helicopters în noua fabrică de la Ghimbav unde va fi produs elicopterul Super Puma H215.

Despre Airbus

Airbus este lider mondial în aeronautică şi servicii în domeniul spaţial. În 2016 a generat venituri de 67 miliarde de euro şi a avut aproximativ 134.000 de angajaţi. Airbus oferă cea mai complexă gamă de avioane de pasageri, cu capacităţi între 100 - 600 de locuri. Airbus este de asemenea lider european în domeniile avioanelor cargo, de luptă, transport şi misiuni de salvare precum şi numărul 1 în Europa şi numărul 2 mondial în industria spaţială. în domeniul elicopterelor, Airbus livrează cele mai eficiente soluţii civile şi militare din lume.

viewscnt

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.