Agricover Credit IFN – principala instituţie financiară non-bancară dedicată finanţării agriculturii româneşti - a înregistrat anul trecut un profit net de 40,168 milioane lei, reprezentând o creştere de 21% faţă de anul 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Valoarea creditelor acordate în 2019 a fost de 1,88 miliarde lei, în timp ce numărul clienţilor activi a ajuns la 3.434, în creştere cu 23% faţă de 2018.

De 12 ani susţinem eficient agricultura românească şi am devenit prima opţiune a fermierilor atunci când se gândesc la finanţarea afacerilor. În 2019 am continuat creşterea sustenabilă prin dezvoltarea portofoliului de clienţi, fermieri mici şi medii, şi împreună cu Agricover S.A. am dezvoltat produse noi, de sinergie. Cu ajutorul unei echipei comerciale puternice continuăm să oferim soluţii specializate la nivel naţional, răspunzând nevoilor specifice de finanţare ale partenerilor noştri, fermierii,” a declarat Robert Rekkers, Director General, Agricover Credit IFN.

Informaţii financiare la 31 decembrie 2019:

• Profitul operaţional: 46,684,426 lei, în creştere cu 21%

• Profitul net: 40,168,257 lei, în creştere cu 21%

• Capitaluri proprii: 297,775,179 lei, în creştere cu 35%

• Rata de adecvare a capitalului (conform normelor BNR): 25%, în creştere cu 12%

• Credite neperformante cu restanţe mai mari de 90 de zile: 1,3%

• Valoarea creditelor acordate: 1,884,140,016 lei, în creştere cu 16%

• Expunere din credite: 1,552,145,718 lei, în creştere cu 19%

• Număr clienţi activi: 3,434 fermieri, în creştere cu 23%

Pentru a asigura necesarul de fonduri destinate finanţării fermierilor, compania şi-a menţinut parteneriatele solide cu băncile locale prin extinderea liniilor de credit existente, dar şi cu partenerii internaţionali consacraţi precum International Finance Corporation, European Investment Bank, European Investment Fund, Black Sea Trade and Development Bank, International Investment Bank, ResponsAbility, European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), valoarea totală a fondurilor accesate în 2019 fiind de 1,571 miliarde de lei.

Produsele inovative de sinergie dezvoltate, care răspund nevoilor specifice ale fiecărui segment din agricultură, au reprezentat motorul creşterii pentru anul 2019.

Produsele, “Cash Discount” şi “Creditul 1X2”, două soluţii unice de creditare de sinergie ale Agricover, au fost extrem de bine primite de către fermieri pe parcursul anului 2019, iar “Motorină cu plata la recoltă” - soluţie oferită prin intermediul unui credit negarantat dedicat exclusiv finanţării achiziţiei de motorină - rămâne unul dintre cele mai accesate de către fermierii din toată ţara.

Anul trecut, plecând de la nevoia segmentului de ferme mici şi medii am dezvoltat “Creditul 1X2 - Alegeri de două ori mai bune”, un produs inovativ, asociat cu achiziţia de produse pentru protecţia plantelor şi s-a dovedit a fi unul de succes. Prin aceste produse mixte, financiar-comerciale, Agricover Credit IFN împreună cu Agricover S.A. îşi consolidează poziţia de partener strategic al fermierilor,” a declarat Robert Rekkers, Director General, Agricover Credit IFN.

Pentru anul 2020 Agricover Credit IFN îşi propune să continue strategia de creştere axată pe optimizarea portofoliului de produse cu o atenţie specială pentru agricultura sustenabilă şi dezvoltarea de noi parteneriate strategice, pentru a răspunde nevoilor reale ale fermierilor, contribuind astfel la dezvoltarea continuă a agriculturii româneşti.

***

Despre Agricover Credit IFN

Agricover Credit IFN – subsidiară a Agricover Holding este prima instituţie financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal şi zootehnic. Cunoaşterea şi înţelegerea specificului activităţii agricole permit dezvoltarea de produse inovatoare pentru finanţarea capitalului de lucru şi a investiţiilor într-o manieră flexibilă, adaptată nevoilor fermierilor. Agricover Credit IFN a înregistrat o creştere rapidă ajungând, în numai câţiva ani, să fie unul dintre jucătorii cheie în finanţarea producătorilor agricoli.

Agricover Holding reuneşte activităţile de Agri-Business, Agri-Finance şi Agri-Food. Cu un model de business puternic integrat, Agricover este o verigă cheie ce susţine eficienţa întregului lanţ valoric din agricultură, oferind soluţii specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor din România.

Pentru mai multe referinţe accesaţi www.agricover.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.