Din pacate, pe langa accidente auto si crime sau talharii din zona rurala, cele mai multe stiri locale de la TV si din ziare au legatura cu diverse incidente din scoli. Astfel, mediul in care copiii ar trebui sa se dezvolte din toate punctele de vedere, mai ales educativ si social, poate deveni locul in care ei provoaca sau se expun unor pericole pe termen scurt sau lung, care se finalizeaza cu consecinte grave de cele mai multe ori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din fericire, instalarea unor echipamente de securitate AV va contribui semnificativ la scaderea acestor riscuri si la cresterea unui climat de siguranta. Tocmai de aceea, parcurgand articolul in continuare, vei afla de ce trebuie sa colaborezi cu o firma de montare camere de supraveghere, daca administrezi o unitate de invatamant:

1. Pentru siguranta si sanatatea elevilor. In primul rand, dispozitivele instalate de o firma montare camere supraveghere vor surprinde, in timp real, situatiile de urgenta, fie ca vorbim despre cele de tip medical sau cele care au potentialul de a escalada. Prin urmare, paznicii ori alti membri ai personalului vor putea interveni, pentru a limita pagubele si a evita deznodamintele nedorite;

2. Pentru descurajarea sau aplanarea conflictelor. In al doilea rand, stiind ca sunt monitorizati in permanenta de camere si orice gest reprobabil se va intoarce rapid impotriva lor, elevii se vor comporta civilizat si se vor concentra pe invatare si socializare, cele doua motive principale pentru care se afla la scoala. Acesta este scopul preventiv al unor echipamente AV de securitate;

3. Pentru incurajarea unei conduite profesionale. De asemenea, prin incheierea unui contract cu o firma de montare camere de supraveghere, vei incuraja o conduita profesionala in scoala: elevii nu vor mai copia, iar profesorii nu vor mai face abuz de putere in functia lor, stiind ca vor exista dovezi palpabile pentru orice abatere de la normele de comportament considerate firesti;

4. Pentru descurajarea actiunilor reprobabile. Nu in ultimul rand, chiulul, fumatul, precum si patrunderea in perimetrul unitatii de invatamant a persoanelor neautorizate vor fi ca si eliminate, in cazul instalarii la vedere a echipamentelor de supraveghere audio-video. De altfel, exista studii conform carora simpla prezenta a camerelor, fara ca acestea sa fie macar functionale, reduce infractionalitatea cu peste 80%.

De ce o firma de montare camere de supraveghere?

Specialistii de la o firma montare camere supraveghere vor avea o abordare profesionista si eficienta a operatiunii de instalare. Astfel, ei vor sti care sunt locurile in care trebuie amplasate echipamentele (intrarile/iesirile, salile de clasa, holurile, scarile, curtea si parcarea), precum si ce produse sa aleaga (cele interioare - dotate cu senzor IR, pentru imagini de calitate inclusiv pe parcursul noptii, iar cele exterioare - rezistente la temperaturi extreme, precipitatii si praf).

In concluzie, acum ar trebui sa-ti fie si mai usor sa iei o decizie care sa contribuie la cresterea increderii si reputatiei scolii pe care o conduci sau administrezi. Pe langa lipsa oricaror probleme, nu ar trebui sa te surprinda daca, in timp, institutia va deveni din ce in ce mai cautata de catre parinti, pentru educatia copiilor lor. Mult succes!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.