Componentele, caracteristicile sau specificatiile tehnice ale unei benzi de alergat spun foarte multe despre calitatea acesteia si cat de potrivit este aparatul respectiv nevoilor tale. Astfel, iata care sunt principalele aspecte de care sa tii cont atunci cand alegi o banda de alergat:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

1. Dimensiunea suprafetei de mers sau alergare

In functie de obiectivele tale si tipul de exercitii pe care doresti sa le efectuezi cu ajutorul unei benzi de alergat, sa mergi sau sa alergi pe suprafata acesteia, trebuie sa ai in vedere urmatoarele indicatii:

- pentru a merge cu o viteza cuprinsa intre 1km/h si 6km/h, suprafata benzii trebuie sa fie de aproximativ 100 cm x 40 cm;

- pentru un mers alert sau jogging (6 km/h - 8 km/h), banda trebuie sa aiba o suprafata cu dimensiunea de 120 cm x 40 cm;

- pentru a alerga cu o viteza de minim 10km/h, ai nevoie de o banda cu suprafata de cel putin 130 cm x 45 cm.

2. Capacitatea motorului

Daca iti doresti sa alergi cat mai mult si mai repede pe banda de alergat pentru a slabi, alege o banda electrica ce dispunde de un motor cu o capacitate cat mai mare! Astfel, fii atent la puterea constanta a motorului, pe care acesta poate sa o furnizeze in permanenta, precum si la cea „de varf”, disponibila in momentul unei accelerari.

3. Unghiul de inclinare

Mersul sau alergarea „in panta” favorizeaza antrenamentele cardio prin solicitarea intensa a muschilor fesieri, a coapselor si abdomenului. In plus, nivelul de inclinare accelereaza arderea caloriilor. Spre exemplu, poti arde pana la de 4 ori mai multe calorii daca optezi pentru o banda de alergat cu un unghi de inclinare de 20%.

4. Sistemul de amortizare

O banda de alergat de calitate este prevazuta cu un sistem de amortizare care contribuie la reducerea socurilor suportate de genunchi si de articulatii in timpul mersului sau alergarii, pentru un confort sporit. Amortizarea te ajuta sa impingi mai usor inainte (in cazul mersului) sau iti ofera elan si dinamism (in cazul alergarii).

5. Calculatorul atasat

Acesta este o componenta fundamentala a unei benzi de alergat de calitate, practice si eficiente! Un astfel de calculator afiseaza numeroase functii utile pentru monitorizarea cu succes a antrenamentului tau: viteza, puls, distanta parcursa, timp de alergare, numar mediu de calorii arse, auto-scanare etc.

6. Stabilitatea benzii de alergat

Lungimea si latimea aparatului, precum si greutatea acestuia, definesc stabilitatea benzii, siguranta si confortul in momentul utilizarii. Alege un aparat cat mai generos in ceea ce priveste aceste caracteristici!

7. Sistemul de amplasare si depozitare

Opteaza pentru o banda cu design pliabil, role pentru transport si care sa fie usor de montat/depozitat, fara a ocupa mult spatiu. Spre exemplu, modelul inSPORTline Mendoz de la Sport-Mag, ideal pentru a fi folosit acasa!

8. Greutatea totala admisa

Nu in ultimul rand, pentru siguranta ta, alege o banda de alergat in functie de sarcina maxima admisa per utilizator, adica de greutatea corpului (100 - 150 de kg).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.