Se spune că viaţa bate filmul şi aşa este. De altfel, au existat destule filme care au fost inspirate din evenimente reale, însă multe dintre acestea distorsionează foarte mult întâmplările de la care au plecat. Se ştie că folosirea expresiei "inspirat de evenimente reale" face ca telespectatorii să se ataşeze mai mult din punct de vedere emoţional de povestea dintr-un film. Ei bine, această selecţie de filme nu face parte din această categorie, ci propune pelicule care relatează într-o bună măsură anumite întâmplări memorabile din istoria recentă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dog Day Afternoon (1975)

Acesta este unul dintre cele mai emblematice filme ale anilor 1970. În film, este prezentată povestea unui bărbat care are nevoie de bani pentru a plăti o operaţie a partenerului său. Filmul este inspirat dintr-un incident care a avut loc într-o filială a băncii Chase Manhattan din Brooklyn, New York; unul dintre cei doi şi-a pierdut viaţa, iar celălalt a fost luat în custodie de către forţele de ordine. Pelicula regizată de Sidney Lumet, care a primit nu mai puţin de 6 premii Oscar şi 7 premii Golden Globe şi care îl are în rolul principal pe Al Pacino, este o tragicomedie cu o încărcătură emoţională deosebită.

The Insider (1999)

Acest film este inspirat dintr-un articol de ziar şi nu de o carte. Este vorba despre materialul "The Man Who Knew Too Much", publicat de Marie Brenner în Vanity Fair în luna mai a anului 1996, care prezintă întâmplările unui cercetător care a făcut anumite dezvăluiri important cu privire la una dintre cele mai influente industrii americane. Cu o distribuţie din care fac parte Al Pacino, Russell Crowe şi Christopher Plummer şi cu un scenariu extrem de dur şi emoţionant, nu este de mirare că filmul a câştigat nu mai puţin de 7 premii Oscar.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

21 (2008)

În acest film, Kevin Spacey îl interpretează pe profesorul Micky Rosa, care învaţă un grup de studenţi de la MIT cum să numere cărţile la jocul de blackjack. Povestea se bazează pe cartea "Bringing Down the House", scrisă de autorul american Ben Mezrich, în care studenţii, cunoscuţi sub numele de "Echipa de blackjack de la MIT" trec printr-o serie de aventuri în Las Vegas-ul aniilor '90, În prezent, tehnica numărării cărţilor este inutilă, deoarece cazinourile folosesc mai multe pachete şi amestecă cărţile în momente aleatorii. Blackjack, unul dintre cele mai cunoscute jocuri din lume, este cunoscut în România sub numele de "21" şi a evoluat în mai multe variante şi este în continuare unul dintre cele mai practicate jocuri de cărţi din zilele noastre. Blackjack, Blackjack Clasic, High Roller Blackjack şi Premium Blackjack sunt cele mai populare formate care pot fi jucate online.

Moneyball (2011)

Filmele despre baseball nu s-au bucurat de prea mare succes în ultimele două decenii, însă această peliculă, bazată mai mult pe ceea ce se întâmplă în vestiar şi în birouri a fost una de mare succes. Filmul este inspirat din cartea „The Big Short”, scrisă de Michael Lewis, în care este prezentată povestea antrenorului Billy Beane şi a asistentului său, Peter Brand, care au reuşit să câştige liga de baseball americană (MLB) în anul 2002, la cârma echipei Oakland Athletics, alegând jucătorii pe criterii statistice. Nu putem să nu recunoaştem că rolurile interpretate de Brad Pitt şi Jonah Hill au contribuit decisiv la succesul filmului.

Argo (2012)

Nimeni nu s-ar gândi că scenariul din spatele acestui film este real, dacă nu ar şti că acesta este inspirat din fapte reale. Ben Affleck joacă rolul unui agent CIA pasionat de cinematografie, care se gândeşte să folosească un pretext inedit pentru a-i scoate din Iran pe şase diplomaţi americani, la începutul Revoluţiei Iraniene, mai exact în anul 1979. Ben Affleck, având dublu rol, de regizor şi de actor principal, pretinde că este un producător, care doreşte să toarne un film ştiinţifico-fantastic şi pregăteşte scenariul şi totul, ca la carte. Thriller-ul de 120 de minute a avut mare succes şi a câştigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film în anul 2013.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.