Fondul de investiţii de growth equity AGISTA, parte din Grupul Impetum, a finalizat achiziţia unui procent minoritar de peste 30% din acţiunile reţelei de clinici medicale Centrokinetic. Tranzacţia a fost aprobată recent de Consiliul Concurenţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Finalizarea tranzacţiei este un prim pas în ceea ce deja se conturează a fi un parteneriat de succes în industria medicală. Centrokinetic este compania potrivită pentru noi, industria este una specifică şi cu un potenţial de creştere foarte mare, iar fondatorul, Dr. Bogdan Andrei, are o viziune similară cu a noastră şi - mai ales - doreşte să îşi ducă business-ul la următorul nivel. Echipa AGISTA a demonstrat prin parcurgerea cu brio a acestei etape că e pregătită pentru a identifica cele mai potrivite oportunităţi în piaţă, în eforturile sale de a construi un portofoliu solid”, a declarat Nick Kovacs, CEO AGISTA.

Reţeaua de clinici medicale Centrokinetic este specializată în ortopedie, neurologie şi recuperare medicală şi operează, în acest moment, 3 clinici, toate în Bucureşti. Echipa Centrokinetic mai are, însă, în pregătire, alte două clinici, ce vor fi lansate până la finalul anului, marcând extinderea reţelei Centrokinetic în afara capitalei.

„Investiţia în Centrokinetic îndeplineşte criteriile pe care un fond de growth ca AGISTA le caută, şi anume este o companie lider într-o piaţă fragmentată, care oferă servicii de cea mai înaltă calitate, cu rezultate financiare sănătoase şi cu o echipă de management dornică să crească. Printre obiectivele asumate de AGISTA ca parte a acestei tranzacţii se numără consolidarea reţelei de clinici la nivel naţional, urmărind  extinderea până la peste 10 locaţii în toată ţara în următorii 4 ani, precum şi identificarea soluţiilor personalizate de dezvoltare a reţelei de clinici, networking de business şi sinergii de grup”, spune Dragoş Dărăbuţ, Senior Investment Manager AGISTA, specializat pe investiţiile în zona medicală.

Am făcut acest pas cu mult entuziasm şi cu mari speranţe, pentru că am văzut în AGISTA multă determinare, mult know-how şi oportunităţi foarte mari de dezvoltare pentru noi. La bază, suntem medici – şi ne place să ajutăm un număr cât mai mare de oameni să primească tratamentele potrivite pentru afecţiunile lor. Pe de o parte, parteneriatul cu AGISTA ne ajută să ne focusăm mai departe pe ceea ce ştim să facem cel mai bine – să ajutăm pacienţii care au nevoie de recuperare medicală de specialitate. Însă, pe de altă parte, vom face de acum acest lucru cu convingerea că avem în spate o echipă puternică care ne ajută să ne dezvoltăm ca business, ne ajută să profităm de oportunităţile de creştere, în momentul în care ele apar pe piaţă - şi să luăm cele mai bune decizii pentru viitorul Centrokinetic”, a declarat Bogdan Andrei, Director Medical si fondator Centrokinetic.

Fondată în 2016 de doctorul ortoped Andrei Bogdan, reţeaua de clinici medicale Centrokinetic a depăşit anul trecut o cifră de afaceri de 4,5 milioane euro, cu o EBITDA de 600.000 euro.

Investiţia AGISTA în Centrokinetic vine într-un moment cheie în dezvoltarea reţelei, care oferă o gamă largă de servicii de recuperare medicală pentru adulţi şi copii, cu o echipă de peste 110 medici şi terapeuţi specializaţi în afecţiuni ortopedice şi neurologice.

AGISTA se alătură Centrokinetic în calitate de partener strategic de dezvoltare cu expertiză consistentă în zona de scalare a business-urilor, care poate oferi soluţii concrete de eficientizare a proceselor interne de business şi oportunităţi de creştere, prin accesarea resurselor proprii.

Tranzacţia AGISTA – Centrokinetic nu ar fi putut avea loc fără sprijinul partenerilor AGISTA – echipa de M&A a casei de avocatură Filip & Company, condusă de Alexandru Bîrsan şi firma de consultanţă pe probleme de audit, contabilitate şi impozitare şi consultanţă în afaceri Mazars, condusă de către Adrian Mihalcea – şi ai Centrokinetic – firma românească de avocatură RTPR, condusă de Alina Stăvaru şi compania de advisory Clairfield International, condusă de Florin Bolchiş, managing partner pentru biroul din România.

Fondul de investiţii de growth AGISTA, în curs de autorizare la Autoritatea de Supraveghere Financiară, un brand lansat de Impetum Group, susţine prin capital şi know-how acele IMM-uri româneşti ale căror produse şi servicii sunt sau devin esenţiale pentru societate. Cu specific de acţionar minoritar, AGISTA investeşte tichete între 2-5 milioane euro şi acţionează ca un investitor ancoră, cu rol strategic, având reprezentant în board-ul companilor din portofoliu şi contribuind la dezvoltarea rapidă şi sănătoasă a acestora. Prin parteneriatul cu AGISTA, companiile beneficiază de soluţii personalizate, ghidaj şi networking, având alături un partener de creştere în perspectiva transformării în campion regional.

AGISTA investeşte în toate domeniile de activitate, dar urmăreşte preponderent industriile: IT&C, healthcare, reciclare şi agritech. De la lansare şi până în prezent, AGISTA a investit în Eplus Smart Energy, Dendrio Solutions, GRX - de curând FORT, Top Tech şi Bittnet Group.

Centrokinetic este reţeaua de clinici integrative de ortopedie şi recuperare medicală dedicate afecţiunilor osteoarticulare, cu capabilităţi complete de diagnostic şi tratament, de la consultaţie medicală, RMN deschis specializat pe aparatul locomotor, săli ultramoderne de kinetoterapie şi aparatură de ultimă generaţie pentru proceduri de fizioterapie. Echipa de fiziokinetoterapeuţi Centrokinetic reuneşte peste 110 profesionişti pregătiţi să conducă programele de recuperare elaborate de medicii clinicii în mod personalizat, pentru fiecare pacient al clinicii. Detalii complete despre clinică se regăsesc pe www.centrokinetic.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.