MSD Animal Health, o divizie a Merck & Co., Inc., Rahway, N.J., SUA (NYSE:MRK), anunţă cu mândrie că 68 de studenţi la medicină veterinară din 41 de facultăţi, în 26 de ţări europene, au fost selectaţi pentru Programul de burse pentru studenţii la medicină veterinară 2023. În 2023, MSD Animal Health a acordat Federaţiei Medicilor Veterinari din Europa 200.000 de dolari pentru a fi distribuiţi celor 68 de studenţi aflaţi în anii 3,4 şi 5 de studiu. În medie, aproximativ 3.000 de dolari per student.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În România, 7 studenţi vor beneficia de această bursă. Aceştia provin de la Facultatea de Medicină Veterinară Cluj-Napoca (3), de la Facultatea de Medicină Veterinară Timişoara (3) şi de la Facultatea de Medicină Veterinară din Bucureşti (1).

"Este o adevărată onoare să fiu selectat printre cei 68 de studenţi. Nu pot fi decât extrem de recunoscător pentru oportunitatea şi sprijinul oferit de MSD. Această bursă nu doar că ameliorează dificultăţile financiare ale studenţilor, ci ne şi întăreşte încrederea în potenţialul lumii veterinare. Potenţial care nu se vede doar prin grija şi dragostea de care dau dovadă oamenii din diferitele ramuri ale medicinii veterinare, ci şi prin dorinţa de a investi în generaţiile viitoare." a spus Ioan Boboc, student la medicină veterinară în Timişoara şi beneficiar al bursei oferite de MSD.

"Mă bucur foarte mult că am fost selectată pentru bursa FVE/ MSD şi sunt profund recunoscătoare comisiei care a ales aplicaţia mea. Banii mă vor ajuta să îmi continui formarea şi să mă specializez în domeniul patologiei şi sănătăţii porcinelor şi, de asemenea, vor acoperi o parte din cheltuielile mele pentru stagiul de vară. Vă mulţumesc pentru această oportunitate extraordinară!" a afirmat Ana Maria Gabor, studentă la medicină veterinară în Cluj-Napoca.

În total, Comitetul de Evaluare a selectat 68 de studenţi din cei 212 candidaţi. Studenţii selectaţi provin din următoarele ţări: Austria, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Ţările de Jos, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia, Ucraina, Regatul Unit şi Ungaria.

Dintre cei 68 de studenţi selectaţi, au fost acordate 8 burse în Spania, câte 7 în Italia, România şi Marea Britanie şi 5 în Polonia. Acestea sunt urmate de Franţa cu câte 4 studenţi; Estonia, Grecia şi Irlanda cu câte 3 studenţi; Bulgaria, Portugalia, Slovacia şi Turcia cu câte 2, iar restul burselor a fost distribuit între celelalte ţări.

"A investi în educaţia studenţilor europeni la medicină veterinară înseamnă a investi în viitorul profesiei noastre", a declarat preşedintele FVE, Sigfried Moder. "Suntem recunoscători că, prin aceste burse, FVE poate juca un rol în asigurarea unei lumi în care viitorii medici veterinari au abilităţile şi pregătirea necesare pentru a ne trata animalele, a ne asigura alimentele şi a proteja publicul."

"MSD Animal Health este încântat să continue această tradiţie a unui parteneriat valoros pentru sprijinirea unor studenţi merituoşi care reprezintă viitorul profesiei noastre", a declarat Rob Kelly, SVP şi şef al MSD Animal Health EURAM. "Medicii veterinari stau la baza sănătăţii animalelor - de la participarea la descoperirea unor modalităţi noi şi inovatoare de gestionare şi prevenire a bolilor, până la diagnosticarea şi tratarea animalelor aflate în grija lor."

Parteneriatul dintre FVE şi MSD Animal Health a oferit, în ultimii 8 ani, burse pentru 364 de studenţi la medicină veterinară, mulţi dintre ei urmând să devină cu siguranţă tineri lideri în domeniul veterinar.

Consultaţi website-ul FVE pentru o prezentare generală a tuturor studenţilor care au primit bursă.

Despre FVE

Federaţia Medicilor Veterinari din Europa (FVE) reprezintă organizaţii veterinare din 38 de ţări europene şi include patru secţiuni tehnice care reprezintă grupuri cheie din profesia veterinară (medici veterinari, sănătate publică veterinară, medici veterinari de stat şi medici veterinari care lucrează în academii, industrie şi educaţie).

Profesia veterinară europeană, reprezentată de FVE, se străduieşte să îmbunătăţească sănătatea şi bunăstarea animalelor, sănătatea publică şi protecţia mediului prin promovarea profesiei de medic veterinar. Împreună cu membrii săi, FVE îşi propune să sprijine medicii veterinari în îndeplinirea responsabilităţilor lor profesionale la cel mai bun standard posibil, iar această expertiză să fie recunoscută şi apreciată de societate. FVE joacă un rol vital în asigurarea faptului că medicii veterinari îşi pot face bine meseria - în beneficiul tuturor.

Despre MSD Animal Health

La MSD - cunoscut sub numele de Merck & Co., Inc., Rahway, N.J., SUA în Statele Unite şi Canada - suntem uniţi în virtutea scopului nostru: folosim puterea ştiinţei de ultimă generaţie pentru a salva şi îmbunătăţi vieţi în întreaga lume. De mai bine de un secol, ne aflăm în fruntea cercetării, aducând medicamente, vaccinuri şi soluţii inovatoare pentru cele mai dificile boli din lume. MSD Animal Health, o divizie a Merck & Co., Inc., Rahway, N.J., SUA, este divizia globală de sănătate animală a MSD. Respectând angajamentul pentru The Science of Healthier Animals®, MSD Animal Health oferă medicilor veterinari, fermierilor, producătorilor, proprietarilor de animale de companie şi guvernelor una dintre cele mai extinse game de produse farmaceutice veterinare, vaccinuri şi soluţii şi servicii de management al sănătăţii, precum şi o gamă largă de produse de identificare, trasabilitate şi monitorizare, toate conectate digital. MSD Animal Health este dedicat protejării şi ameliorării sănătăţii şi stării de bine a animalelor şi a celor care le îngrijesc. Compania investeşte masiv în resurse pentru cercetare şi dezvoltare şi pentru un lanţ de aprovizionare modern şi global. MSD Animal Health are reprezentanţe în peste 50 de ţări, iar produsele sale sunt disponibile pe aproximativ 150 de pieţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.