Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, în calitate de cofinanţator pentru implementarea Grantului „România - Anul European 2022", finanţat prin Programul Erasmus+ al Comisiei Europene anunţă închiderea Campaniei de informare şi prevenire a consumului de droguri, alte forme de adicţie, violenţă, bullying şi trafic de persoane desfăşurată pe parcursul lunii aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primul eveniment, parte din Campania de informare a fost conferinţa de training, care s-a desfăşurat în perioada 1 – 3 aprilie 2024, în judeţul Braşov, cu scopul de a forma studenţii participanţi, care vor disemina informaţiile dobândite în cadrul celui de-al doilea eveniment, respectiv Caravana „Fără bariere”, arată comunicautl de presă al Ministerului Familiei.

Aceasta a ajuns în 20 de oraşe din ţară, unde există mari centre universitare, cu scopul de a aduce mesajul campaniei direct la publicul ţintă şi de a stimula dialogul şi conştientizarea pericolelor la care tinerii se expun.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„20 de oraşe, 20 de evenimente, mii de kilometri parcurşi prin toată ţara, peste 20.000 de elevi, studenţi, părinţi şi profesori participanţi, o echipă minunată şi un impact colosal. Acesta este bilanţul Caravanei "Fără bariere", încheiată astăzi printr-un eveniment special care a avut loc la Complexul Studenţesc Tei. O campanie care nu a avut nicio legatură cu politicul! O campanie făcută de oameni pentru oameni, cu scopul de a salva mii de tineri din ghearele drogurilor. Vă mărturisesc că a fost un proiect de suflet pentru mine, iar cea mai mare bucurie a fost reprezentată de rezultatele concrete pe care le-am avut: după fiecare eveniment au fost persoane care au venit si au cerut ajutor fie pentru ele, fie pentru cei dragi”, a declarat ministra Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, NataliaElena Intotero, conform sursei citate.

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse a organizat cea mai mare campanie de informare şi prevenire a consumului de droguri, având ca parteneri instituţiile implicate în grupul de lucru decis de CSAT: Ministerul Afacerilor Interne; Ministerul Justiţiei; Ministerul Sănătăţii; Ministerul Educaţiei; Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi SRI.

Oraşele prin care a trecut Caravana „fără bariere” au fost: Suceava, Iaşi, Bacău, Galaţi, Constanţa, Bucureşti, Ploieşti, Târgovişte, Piteşti, Braşov, Sibiu, Târgu Mureş, Cluj, Baia Mare, Oradea, Arad, Timişoara, Craiova, Târgu Jiu şi Deva.

Reprezentanţii Ministerului Familiei au mulţumit instituţiilor care ne-au fost alături, zi de zi, în această lună: Agenţia Naţională Antidrog; DIICOT, Poliţia Română; Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane; Administraţia Naţională a Penitenciarelor; Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie; Consiliul Naţional al Rectorilor; Centrul Naţional de Sănătate Mintală şi Lupta Antidrog; Teen Challenge România; ICEU Training Group; Federaţiile Studenţeşti şi tuturor persoanelor implicate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.