Elevii din lotul Romîniei au obţinut trei medalii de aur şi două de argint la Olimpiada Europeană de Fizică (EUPhO), desfăşurată la Hanovra, în Germania, anunţă Ministerul Educaţiei, care afirmă că acestea sunt cele mai bune rezultate din istoria participării fizice/in situ la această competiţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Lotul României a obţinut cele mai bune rezultate în istoria participării fizice/in situ la Olimpiada Europeană de Fizică/EUPhO: trei medalii de aur şi două medalii de argint”, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de Ministerul Educaţiei.

Astfel, Vlad-Ştefan Oros (clasa a XII-a/Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Timişoara) a obţinut o medalie de aur şi locul I absolut cu cel mai bun rezultat din concurs, inclusiv un premiu special pentru cea mai bună lucrare la proba teoretică, Andrei-Darius Dragomir (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) a câştigat o medalie de aur şi premiul special pentru cea mai bună lucrare experimentală; Alexandru Momoiu (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) a obţinut o medalie de aur.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Medaliile de argint au fost obţinute de Răzvan-Gabriel Marcu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Mihnea Buţiurcă (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Echipa României a fost însoţită de prof. Delia Davidescu (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi conf. univ. dr. Sebastian-Dumitru Popescu (Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi) - în calitate de observator.

A VII-a ediţie a Olimpiadei Europene de Fizică (EUPhO) s-a desfăşurat la Hanovra (Germania), în perioada 16-20 iunie, reunind elevi competitori din 35 de ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.