Crucea de pe Masivul Caraiman va fi reabilitată cu fonduri din bugetul Ministerului Apărării Naţionale, a hotărât miercuri Guvernul, care a luat această decizie în vederea sărbătoririi, la 1 Decembrie 2018, a o sută de ani de la Marea Unire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Guvernul a aprobat, miercuri, înscrierea imobilului ”Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război mondial” de pe Masivul Caraiman în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, pentru a fi dat în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.

După preluare, monumentul va fi reabilitat din fonduri de la bugetul de stat sau prin atragerea de fonduri structurale pentru aniversarea, la 1 Decembrie 2018, a 100 de ani de la Marea Unire.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Potrivit Guvernului, Crucea de pe Caraiman necesită lucrări de reabilitare, acestea fiind estimate de comisia de specialitate din cadrul Ministerului Culturii la suma de 6 milioane de lei. Primăria Buşteni a transmis o scrisoare de intenţie Ministerului Apărării Naţionale pentru identificarea unor soluţii de finanţare la nivelul instituţiei militare pentru restaurarea monumentului.

”Având în vedere importanţa deosebită a monumentului şi participarea în cadrul Programului Naţional “România 100” pentru aniversarea, la 1 Decembrie 2018, a 100 de ani de la crearea statului naţional unitar român, a fost identificată ca soluţie finanţarea lucrărilor de reabilitare de la bugetul anual aprobat MApN”, se precizează într-un comunicat de presă al Executivului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.