Europarlamentarul Corina Creţu îşi aminteşte, de Ziua Internaţională a Muncii, de primul său loc de muncă, analist programator la Centrul de Calcul al Întreprinderii de Accesorii pentru Maşini Unelte (IAMU) Blaj, afirmând că le este recunoscătoare oamenilor minunaţi care au îndrumat-o şi încurajat-o de atunci încoace. ”Munca înseamnă demnitate şi independenţă”, afirmă Corina Creţu, apreciind că discuţiile despre noţiunea de carieră ar trebui să înceapă din gimnaziu, când elevii îşi formează primele pasiuni şi obiceiuri comportamentale, care le influenţează modul de gândire şi preocupările.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Pentru că astăzi e 1 Mai, Ziua Internaţională a Muncii, îmi amintesc din nou cu drag de primul meu loc de munca, ca analist programator la Centrul de Calcul al Întreprinderii de Accesorii pentru Maşini Unelte (IAMU) Blaj. Le sunt recunoscătoare oamenilor minunaţi care m-au îndrumat şi încurajat de atunci încoace. Va mulţumesc mult tuturor, dragi prieteni şi competitori, pentru ceea ce sunt astăzi. Munca înseamnă demnitate şi independenţă, iar aptitudinile deprinse pentru piaţa muncii ne oferă posibilitatea de a accesa o profesie, de a trăi cu un scop şi de a duce la capăt orice obiectiv!”, scrie Corina Creţu pe Facebook.
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Ea consideră că Sărbătoarea de 1 Mai ar trebui înţeleasă într-un cadru mai larg, atât ca Ziua Internaţională a Muncii, cât şi ca prilej pentru o discuţie despre carieră, iar această noţiune ar trebui abordată încă din anii de gimnaziu, în care elevii îşi formează primele pasiuni şi obiceiuri comportamentale, care le influenţează modul de gândire şi preocupările.
”Este foarte important ca tinerii să înţeleagă valoarea muncii de la o vârstă cât mai fragedă, pentru a se putea orienta către o profesie. Nu în ultimul rând, şcoala să îi convingă că ocupaţia pentru care se vor pregăti va trebui să fie conformă nivelului de cunoaştere atins. Observăm în ultima perioadă o amplă transformare a societăţii şi implicit a pieţei muncii şi este lesne de înţeles că deceniile care vor urma vor aduce schimbări radicale în ceea ce priveşte pregătirea pentru ocupaţiile profesionale. Având toate aceste repere în conştiinţă, vă doresc o zi frumoasă!”, conchide europarlamentarul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.