Vlad Gheorghe, europarlamentar Renew a declarat marţi în emisiunea Proiect de Ţară: România de la Prima News că a semnat o plângere penală împotriva hotelului din Olanda care a discriminat româniii, pentru că este vorba despre discriminarea unui întreg popor. El a precizat că atitudinea hotelului este o faptă penală în marea majoritate a ţărilor din UE şi de aceea s-a adresat şi Poliţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am semnat o plângere penală împotriva hotelului din Olanda care a discriminat româniii, şi este vorba despre discriminarea unui întreg popor, pentru că au au scris practic că ei nu acceptă români, iar asta este o faptă penală în marea majoritate a ţărilor din UE şi de aceea m-am adresat li Poliţiei din Tilburg, tocmai pentru a sancţiona această faptă pe care eu o consider o infracţiune”, a spus europarlamentarul.

El a arătat că în acelaşi timp, s-a adresat şi instituţiei care păzeşte societatea de disciminare în Olanda, un fel de CNCD al lor, un Consiliu împotriva Discriminării.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Am făcut şi această plângere administrativă pentru că deşi hotelul susţinea că nu primeşte români de frica unei aşa zise amenzi dacă desfăşoară anumite activităţi ilegale, nu o să scape de amenzi pentru că o să îşi ia amendă pentru discriminare. De fiecare dată când o naţiune este discriminată trebuie să luăm atitudine şi trebuie să folosim aceste pârghii legale”, a explicat Vlad Gheorghe. 

Eurodeputatul a precizat că a mai făcut ţi o solicitare către Agenţia pentru Protecţia Drepturilor fundamentale din UE, un fel de agenţie care supraveghează activitatea antidisciminare a agenţiilor naţionale din toate ţările membre, pentru a monitoriza acest caz, pentru a avea grijă că autorităţile din Olanda îşi fac treba şi iau măsuri. 

Românul Alexandru Hegyi, al cărui caz a devenit de notorietate după ce i-a fost refuzată cazarea la un hotel din Tilburg, Olanda, din cauza naţionalităţii sale, susţine că a primit un mesaj din partea platformei de rezervări prin care Booking anunţă că a renunţat la colaborarea cu acel hotel.

De altfel, unitatea de cazare nu mai poate fi găsită la o căutare pe platforma utilizată pe scară largă pentru rezervări în domeniul ospitalităţii.

Românul Alexandru Hegyi a făcut o rezervare prin platforma Booking la un hotel din oraşul olandez Tilburg, dar a fost contactat de către reprezentanţii hotelului şi anunţat că rezervarea i-a fost anulată din cauza naţionalităţii sale.
 
Alexandru Hegyi este cercetător ştiinţific, lucrează în domeniul arheologiei la Centrul de Studii pentru Asia de Sud-Est şi în prezent locuieşte la Kyoto, în Japonia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.