Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri despre scandalul legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care ar fi ldat consultaţii şi la o clinică privată, că este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat dar trebuie respectate anumite condiţii, şi anume trebuie ca programul să fie respectat în integralitate la spitalul public. Ministrul a precizat că sunt multe situaţii în care nu se întâmplă lucrul ăsta şi că managerii de spitale au responsabilitatea respectării programului de lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Sănătăţii a declarat la Digi24 despre scandalul legat de managerul Spitalului Universitar, Cătălin Cîrstoiu, că ”discuţiile au fost în jurul calităţii lui de manager al spitalului”.

”Dacă există o incompatibilitate, ea trebuie stabilită de către instituţiile responsabile”, a precizat el.

”Eu sunt adeptul flexibilităţii într-o măsură în care bunul simţ şi etica sunt respectate. Adică, un pacient poate să opteze între un spital public şi unspital privat, este dreptul lui. Diferenţa este că la un spital public nu plăteşte nimic, la un spital privat poate să plătească o sumă considerabilă, sigur, pe baza unui contract, în plus faţă de ce decontează CAS. De asemenea, este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat dar trebuie respectate nişte condiţii. Dacă eu am cartea de muncă la spitalul public, eu trebuie să îmi desfăşor programul, activitatea, în integralitate la spitalul public. După ce îmi termin programul la spitalul public, mă pot duce la spitalul privat, să lucrez două ore, trei ore”, a spus ministrul.

Întrebat dacă se întâmplă acest lucru, Alexandru Rafila a răspuns: ”Cred că sunt multe situaţii în care nu se întâmplă lucrul ăsta. Managerii de spitale au responsabilitatea respectării programului de lucru”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.