Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. univ, dr. Daniel Coriu, a anunţat, miercuri seară, la Medika TV, că în urma negocierilor cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate s-a stabilit că nivelul de finanţare în ambulatoriul de specialitate nu va fi modificat după 1 iulie. De asemenea, au fost obţinute pachete de spitalizare de o zi pentru pacienţii oncologici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din punctul nostru de vedere, considerăm că ne-am făcut datoria (...) Promisiunea (menţinerea aceluiaşi nivel de finanţare - n.r.) a fost până la 1 iulie. Ceea ce se va întâmpla în a doua parte a anului era sub semnul întrebării pentru că totul depinde de bugetul României, de Ministerul de Finanţe. Ministerul de Finanţe la acel moment a condiţionat finanţarea de o reformă profundă în sistemul de sănătate. În data de 13 mari ne-am întâlnit cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, echipa noastră de  negociere a fost formată din 3 colegi care reprezintă medicina de familie, 3 colegi care reprezintă medicina de ambulatoriu şi 3 colegi care reprezintă spitalul. Echipa a fost mult mai largă”, a declarat Daniel Coriu, la Medika TV, miercuri seară, el adăugând că, la începutul acestei săptămâni, luni, a purtat negocieri cu reprezentanţii CNAS.

Obiectibul principal al negocierilor cu CNAS a vizat spitalizarea de o zi pentru pacienţii oncologici.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

”Obiectivul principal al acestor negocieri au fost pachetele de spitalizare de o zi pentru oncologie, să ajutăm pacienţii oncologici. Am făcut o treabă foarte bună. Împreună cu experţii Casei am reuşit să avem aceste pachete care vor mulţumi pacienţii oncologci. Când va intra în vigoare contractul cadru de la 1 iulie veţi vedea rezultatul a ceea ce am făcut noi”, a mai spus Coriu.

De asemenea, reprezentanţii CNAS au dat asigurări că nu va fi modificat nivelul de finanţare pentru ambulatorii.

”La insistenţele noastre am pus în discuţie şi ce se întâmplă în ambulatoriul de specialitate. Am cerut garanţii să se menţină nivelul de finanţare, după 1 iulie, până la 1 ianuarie 2025. Avem o certitudine, nu o să mai scadă. Bineînţeles, am atins şi problema colegilor din ambulatoriu, pentru care avem un mare respect, le înţelegem eforturile şi nunţa, înţelegem că au nevoie de o finanţare mai consistentă. Sigur, una este să promiţi, să fii politician, şi alta este să faci. CNAS a ăromis că va face tot ce se poate, că finanţarea ambulatoriului va fi o prioritate”, a adăugat Coriu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.