Senatorul Cristian Bodea a afirmat, miercuri, că este nevoie de convocarea unui Congres extraordinar al PNL care să aprobe un nou statut şi să aleagă o conducere mai redusă numeric şi mai flexibilă astfel încât prim-vicepreşedinţii şi vicepreşedinţii să nu se mai întâlnească ”doar ca să afle ce au hotărât alţii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatorul liberal scrie, într-o postare pe Facebook, că actuala conducere a PNL ar trebui să convoace un Congres de finalizare a uniunii dintre vechiul PNL şi PDL ”pentru ca muuuuulţii prim-vicepreşedinţi şi nenumăraţii vicepreşedinţi ai PNL să nu se întâlnească azi doar ca să afle ce au hotărât alţii, pe dealuri”

Congresul ar trebui să adopte un nou Statut prin care să se renunţe la conducerea bicefală a partidului şi să prevadă ”existenţa unui singur preşedinte, a unui secretar general şi a unui Birou format (pe lângă cei doi) din 7 vicepreşedinţi şi 12 membri. Plus a unei Delegaţii Permanente, formată din preşedinţii de filiale şi parlamentari.”

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Norma de reprezentare la Congres va fi trei delegaţi la 10% obţinute la Consiliul Judeţean (sau sector, la Bucureşti). Plus, de drept, preşedintele de CJ şi primarul municipiului reşedinţă de judeţ, acolo unde avem. Simplu, clar, eficient! Dar cine are curajul să arunce zarurile?”, se întreabă Bodea.

Acesta îşi încheie postarea cu un post-scriptum în care menţionează că 40% dintre bucureştenii care l-au votat pe Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale la alegerile locale l-au preferat pe Nicuşor Dan. ”Oare de ce? Nu vă îngrijorează?”, se întreabă Bodea.

Senatorul PNL Cristian Bodea a declarat, luni, că în urma rezultatului de la alegerile locale, filiala Bucureşti trebuie decapitată şi a arătat că în acest moment există riscul ca partidul să cadă sub pragul de 30% la nivel naţional, ceea ce îl aduce la nivelul din momentul fuziunii. Bodea mai susţine că PNL trebuie să se delimiteze de preşedintele Iohannis.

”În primul rând, trebuie să plece toţi cei care au contribuit la dezastrul de la Bucureşti, toată echipa de acolo, cei care au coordonat, au gândit, au coordonat. Toţi sunt varză”, spunea Bodea, precizând că rezultatul de la Bucureşti este efectul lipsei de strategie a echipei de la Capitală. 

Cristian Bodea a acuzat ”mascarada care a avut loc la Bucureşti, cu cei patru candidaţi, începând cu Cristian Buşoi”. ”De la Buşoi, încolo, trebuie să plece toţi, pentru că aud că ar fi Buşoi noua variantă de conducere a PNL. Care Buşoi? Care a fost candidat şase luni şi nu a făcut nimic, cu sprijinul şi lăudându-se că este omul lui Iohannis?”, a spus Bodea.

Cristian Bodea a afirmat că ”organizaţia de Bucureşti trebuie decapitată şi trebuie aduşi oameni noi”. 

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu a anunţat, marţi seara, că nu intenţionează să solicite excluderea din partid a lui Bodea, dar a precizat că declaraţiile acestuia ar putea intra în atenţia conducerii partidului spunând despre Bodea că ”a avut un limbaj execrabil, nedemn de un parlamentar PNL”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.