Ministrul Apărării, Mihai Fifor, spune că România va plăti, probabil la începutul lunii septembrie, cel de al doilea sistem de apărare antiaeriană şi anti-rachetă Patriot, după ce scrisoarea de acceptare va veni din Statele Unite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Anul trecut am achiziţionat primul sistem de rachete Patriot. Acum suntem în faza în care suntem pregătiţi să plătim al doilea sistem. Suntem pregătiţi să facem această plată. Probabil la începutul lunii septembrie, de îndată ce scrisoarea de acceptare va veni din Statele Unite, vom face plata pentru al doilea sistem. În februarie, am plătit primul sistem de rachete HIMARS. Să nu uităm că România recepţionează anul acesta primele 36 de transportoare blindate 8x8 Piranha 5, din care 6, cu mândrie pot spune, vor fi produse la Uzina Mecanică din Bucureşti. Întoarcem banii în industria naţională de apărare", a declarat Mihai Fifor, marţi seară, la Antena 3.

Întrebat dacă este vorba despre suma de un miliard de dolari, Fifor a răspuns: "Nu e chiar un miliard. Avem banii, da. (...) Este o sumă importantă. Este o obligaţie a noastră şi asigurăm o capabilitate extrem de importantă în România".

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Patriot este un element al apărării europene împotriva rachetelor balistice şi de croazieră, a aeronavelor şi dronelor. Ţări NATO precum Statele Unite, Germania, Olanda şi Spania au deja sisteme Patriot.

Pe 29 noiembrie 2017, România a semnat o scrisoare de ofertă şi acceptare pentru Patriot, devenind astfel a şasea ţară membră NATO care achiziţionează sistemul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.