Vicecancelarul Germaniei, Sigmar Gabriel, a avertizat duminică seară că viitorul Uniunii Europene ar putea ”să se ducă pe apa sâmbetei” dacă ieşirea Marii Britanii nu este gestionată aşa cum trebuie, iar alte state europene ar putea dori să urmeze calea aleasă de britanici, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, vicecancelarul a susţinut că britanicii nu pot alege să păstreze cele mai bune lucruri legate de Europa, dar fără să-şi asume vreo responsabilitate.

”Brexit-ul este rău, însă nu va avea un impact negativ atât de puternic asupra economiei precum are teama - este mai mult o problemă psihologică şi este o uriaşă problemă politică. Dacă gestionăm Brexit-ul într-un mod greşit, atunci vom fi în mari probleme. Acum trebuie să ne asigurăm că nu vom permite britanicilor să păstreze cele mai bune lucruri legate de Europa, dar fără să-şi asume vreo responsabilitate”, a declarat Gabriel.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Declaraţiile demnitarului german vin după ce premierul Theresa May a convocat pentru miercuri o întâlnire de urgenţă a cabinetului de miniştri britanici, pentru a discuta idei despre ieşirea ţării din blocul comunitar.

Însă, deşi executivul britanic susţine că negocierea Brexit-ului reprezintă o prioritate pentru toţi miniştrii, se pare că aceştia nu pot ajunge la un acord cu privire la apartenenţa la piaţa unică.

Britanicii au votat în favoarea ieşirii din blocul comunitar la 23 iunie. Între timp, vicecancelarul german susţine că consecinţele directe ale referendumului britanic i-au determinat pe liderii lumii să considere Europa un continent instabil.

Între timp, Angela Merkel a purtat în ultimele săptămâni discuţii cu mai mulţi lideri europeni, pentru a pregăti summitul din septembrie, care se va concentra pe viitorul UE după Brexit.

Aceasta a avertizat că statele membre trebuie să se asculte cu grijă şi să evite luarea unor decizii politice grăbite.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.