Boris Johnson a plecat marţi de la Catelul Balmoral către aeroportul Aberdeen, după ce regina Elizabeth a II-a i-a acceptat demisia din funţcia de premier, însă nimic de la audienţa sa cu suverana nu a ajuns în presă, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toate audienţele suveranei cu premierii săi sunt strict private.

Întâlnirile în care premierii îşi prezintă demisia sunt, în general, mai puţin ”formale”, scrie BBC, care precizează că soţia lui Boris Johnson, Carrie, a asistat la întâlnirea cu Elizabeth a II-a.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Probabil că familia Johnson a discutat cu regina despre planurile sale de viitor, scrie BBC.

Fără îndoială, scrie BBC, Johnson şi Elizabeth au discutat despre problemele considerabile cu care se confruntă Regatul Unit.

După demisia fostului premier, Liz truss urmează să fie primită de către regină.

Predarea puterii este un proces atent regizat, pentru ca perioada în care Regatul Unit nu are un premier să fie foarte scurtă.

Această perioadă durează de obicei câteva minute, iar procesul implică în mod istoric o scurtă deplasare de la numărul 10 pe Downing Street la Palatul Buckingham.

De această dată, Boris Johnson şi Liz Truss au călătorit de la sediul Guvernului la Castelul Balmoral, în Aberdeenshire.

Iar perioada în care regatul nu are un premier este un pic mai lungă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.