Un cutremur cu magnitudinea de moment estimată de agenţiile geologice indoneziană şi americană la 7,1 s-a produs marţi dimineaţa devreme în largul mării, la nord de insulele Bali şi Lombok din Indonezia, provocând panică printre turiştii care s-au grăbit să fugă din clădiri, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) a estimat magnitudinea cutremurului la 7. Epicentrul seismului a fost la 203 km la nord de Mataram, Indonezia, dar s-a produs la adâncime foarte mare, la 516 km, a precizat EMSC.

Nu a existat o ameninţare de  tsunami, dar cutremurul iniţial, resimţit cu puţin înainte de ora 4 dimineaţa (luni, ora 23.00, ora României) în zonele de coastă din Bali şi Lombok, a fost urmat de două replici cu magnitudinea 6,1 şi 6,5, potrivit agenţiei geologice indoneziene.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Oaspeţii de la Mercure Kuta Bali din Bali au ieşit în fugă din camerele lor după ce cutremurul s-a simţit timp de câteva secunde, a declarat telefonic pentru Reuters managerul hotelului, Suadi. "Mai mulţi oaspeţi au ieşit din camerele lor, dar erau încă în zona hotelului", a spus el, adăugând că aceştia s-au întors între timp şi că nu au existat pagube în clădire

Deocamdată nu există informaţii că s-ar fi produs pagube, a declarat agenţia indoneziană pentru dezastre BNPB. "Cutremurul este adânc, aşa că nu ar trebui să fie distructiv", a declarat purtătorul de cuvânt al BNPB, Abdul Muhari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.