Turcia şi-a suspendat joi toate relaţiile comerciale cu Israelul, după ce îşi restricţionase deja exporturile către această ţară în aprilie, a anunţat Ministerul turc al Comerţului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Exporturile şi importurile cu Israelul au fost suspendate", a precizat ministerul într-un comunicat, adăugând că "Turcia va aplica aceste noi măsuri (...) până când guvernul israelian va autoriza un flux neîntrerupt de ajutor umanitar către Gaza".

Cele două ţări au avut un volum comercial de 6,8 miliarde de dolari în 2023, precizează Reuters.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Luna trecută, Turcia a impus restricţii comerciale asupra Israelului din cauza a ceea ce a spus că este refuzul Israelului de a permite Ankarei să participe la operaţiunile de paraşutare a ajutoarelor pentru Gaza.

Anterior, joi, ministrul israelian de externe declarease că preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a încălcat acordurile bilaterale prin blocarea porturilor pentru importurile şi exporturile israeliene.

"Acesta este modul în care se comportă un dictator, ignorând interesele poporului turc şi ale oamenilor de afaceri şi ignorând acordurile comerciale internaţionale", a postat ministrul israelian de externe, Israel Katz, pe platforma socială X.

Katz a declarat că a dat instrucţiuni Ministerului de Externe să lucreze pentru a crea alternative la comerţul cu Turcia, concentrându-se pe producţia locală şi pe importurile din alte ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.