Suedia urmează să acorde Ucrainei un nou ajutor militar în valoare de 315 milioane de dolari, anunţă marţi într-un comunicat Ministerul suedez al Apărării, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Între altele, Ucraina a cerut piese de schimb pentru Vehicule de Luptă 90 (VC-90) şi Vehicule de Luptă 122 (VC-122) pe care i le-a donat Suedia”, anunţă ministerul.

Guvernul suedez ”răspunde acum acestei nevoi şi donează piese de schimb şi furnituri de urgenţă care pot fi economisite într-o perioadă limitată de schimb în valoare maximă de 1,1 miliarde coroane suedeze (102 milioane de dolari)”, anunţă ministerul.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Vehicule de transport, bunuri de urgenţă şi echipament de deminare, care pot fi economisite într-o perioadă limitată de timp, în valoare de până la 200 de milioane de dolari urmează să facă parte din acest ajutor, mai anunţă Stockholmul.

Acesta este cel de-al 13-lea pachet de ajutor militar suedez oferit Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.