Secretarul de Stat american Antony Blinken pledează în favoarea revenirii Statelor Unite în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educţaie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) - din care au fost retrase de către Donald Trump la sfârşitul lui 2018 -, cu scopul de a contracara China, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred cu adevărat că trebuie să ne întoarcem la UNESCO”, a declarat în audieri într-o Comisie parlamentară Blinken.

”Nu pentru a le face un cadou, ci pentru că ceea ce se întîmplă acolo contează cu adevărat”, a subliniat el, referindu-se la dezbateri în cadrul Agenţiei ONU, cu sediul al Paris, pe tema inteligenţei artificiale sau educaţiei.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Statele Unite au fost retrase din UNESCo de către fostul preşedinte republican Donald Trump la sfârşitul lui 2018, ca represalii faţă de o părtinire antiisraeliană a UNESCO, în opinia miliardarului.

Washingtonul a suspendat plata cotizaţiilor americane în 2011, după ce Palestina a devenit membră UNESCO.

”China este în prezent cel mai mare contributor UNESCO”, a relevat Antony Blinken.

”Noi nu aflăm la masă. Este important să ne întoarcem”, a pledat el.

Departamentul de Stat american a cerut 150 de milioane de dolari pentru a finanţa această evetuală revenire, în proiectul bugetului administraţiei Biden aferent lui 2024, prezentat recent Congresului în vederea aprobării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.