O manifestaţie islamistă care a avut loc sâmbătă la Hamburg, la care s-a îndemnat la înfiinţarea unui ”califat”, provoacă scandal în Germania, un eveniment a cărui organizarea a fost condamnată de către cancelarul german Olaf Scholz, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul german de Interne Nancy Faeser respinge această manifestaţie drept ”incredibilă”.

Ea cere o luptă împotriva tururor activităţilor islamiste, conform Constituţiei.

”Trebuie să facem mai mult pentru a garanta că nu acceptăm ca asemenea lucruri să fie spuse în public, pentru că cred că acest lucru este absolut inacceptabil”, a declarat ea.

”Acest lucru nu este compatibil cu ordinea noastră democratică fundamentală, iar de aceea, imediat după teribilul atac terorist al Hamasului împotriva israelului, eu am interzis activităţile Hamas”, a spus ea.

”Nu acceptăm ura şi violenţa pe care organizaţiile teroriste islamiste le scandează aici, în Germania”, a subliniat ea.

Această manifestaţie a avut loc sâmbătă, pe Steindamm, o stradă pe care locuitorii Hamburgului au supranumit-o ”micul istanbul”.

Peste 1.000 de persoane au manifestat împotriva ”dictaturii valorilor” impusă în Germania.

Ei au cerut instaurarea legii islamice sharia.

Potrivit autorităţilor, această manifestaţie a fost organizată de către gruparea Muslim Interaktiv, clasată de către spionajul german drept ”extremistă”.

Acest eveniment a avut loc în timp ce cancelarul Olaf Scholz lansa campania în vederea alegerilor europene în Hamburg.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.