Israelul a deschis marţi punctul de trecere a frontierei de la Taba, pe care l-a închis la începutul pandemiei covid-19, pentru a le permite unor turişti israelieni să se ducă în Sinaiul egiptean cu ocazia vacanţei ”Paştelui” evreiesc, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea aeroportuară israeliană a anunţat luni că - începând de marţi şi până la 12 aprilie - aproximativ 300 de persoane vaccinate sau vindecate de covid-19 pot trece prin acest punct de frontieră - dar numai pe jos - pentru a se duce în Sinai.

Ea a precizat că un test PCR negatv vechi de cel puţin 72 de ore este necesar să fie prezentat în vederea trecerii frontierei în ambele sensuri.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Mulţi israelieni se duc în fiecare an în peninsula egipteană în timpul vacanţei de Pessah, însă terminalul era închis de la 20 martie 2020, din cauza pandemiei covid-19, declară AFP un purtător de cuvânt al al autorităţii aeroportuare, Ofer Lefler.

Israelul înregistrează de mai multe săptămâni o scădere a contaminărilor cu noul coronavirus, în urma unei vaste campanii de vaccinare care a început la 19 decembrie.

Această ţară cu 9,2 milioane de locuitori, dintre care majoritatea au fost vaccinaţi cu două doze de vaccin anticovid Pfizer-BioNTech, a ieşit treptat din cea de a treia izolare, de la începutul lui februarie.

Premierul israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu a încheiat un acord cu gigantul farmaceutic american prin care Israelul a obţinut rapid milioane de doze de vaccin, în schimbul unor date biomedicale cu privire la efectele acestuia.

Nivelul contaminării în rândul populaţiei scade continuu.

Acest nivel a scăzut luni la 1,2% - de la 6% la sfârşitul lui februarie, potrivit Ministerului israelian al Sănătăţii.

De la începutul pandemiei, 6.194 de israelieni bolnavi de covid-19 au murit, dintr-un total de 832.000 de bolnavi de covid-19.

Luni, 467 de bolnavi de covid-19 se aflau în stare gravă, în scădere de la peste 800 la sfârşitul lui februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.