Aproximativ o sută de studenţi pro-palestinieni au ocupat joi după-amiază holul de intrare al clădirii Geopolis de la Universitatea din Lausanne (UNIL), cerând boicotarea academică a instituţiilor israeliene şi o încetare imediată şi permanentă a focului, relatează agenţia de presă Keystone-ATS, preluată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această acţiune "urmează exemplul unor mobilizări în campusuri din Canada, Statele Unite şi Franţa", explică organizatorii într-un comunicat de presă.

Steaguri palestiniene au fost amplasate pe jos, în timp ce altele au fost atârnate la înălţime.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Acţiunea de ocupare a fost paşnică, potrivit unui jurnalist al agenţiei.

"Acţiunea noastră este spontană şi nu are un lider. Oamenii care ocupă clădirea universităţii refuză să fie complici la genocidul colonial comis de regimul de apartheid israelian. Facem apel la toată lumea să ni se alăture şi la membrii altor universităţi şi colegii să se mobilizeze şi ei", au scris participanţii în comunicatul lor de presă.

Rectorul UNIL, Frédéric Herman, a fost prezent pentru a discuta cu manifestanţii, potrivit agenţiei de presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.