Omul de afaceri Daniel Noboa a câştigat duminică al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Ecuador cu 52,30% din voturi, devenind cel mai tânăr preşedinte din istoria ţării, a anunţat Consiliul Naţional Electoral (CNE), potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În condiţiile în care 47,70% din voturi i-au revenit adversarei sale de stânga, Luisa Gonzalez, şi "cu peste 90% din voturi validate la nivel naţional, CNE consideră că aceste rezultate sunt ireversibile şi că Ecuadorul l-a ales practic pe Daniel Noboa ca preşedinte", a declarat preşedinta acestui organism, Diana Atamaint.

Potrivit Reuters, Noboa, în vârstă de 35 de ani, care a ajuns surprinzător în turul doi al alegerilor, s-a angajat să îmbunătăţească economia şi să creeze locuri de muncă pentru tineri, precum şi să ţină infractorii periculoşi pe nave închisoare.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Mâine începem să lucrăm pentru acest nou Ecuador, începem să lucrăm pentru a reconstrui o ţară grav lovită de violenţă, de corupţie şi de ură", a declarat Noboa în faţa susţinătorilor din oraşul Olon, situat pe malul mării, după ce a obţinut victoria într-o campanie marcată de asasinarea candidatului anticorupţie Fernando Villavicencio.

"De mâine, Daniel Noboa îşi începe activitatea ca noul vostru preşedinte", a adăugat el.

Victoria sa împlineşte o ambiţie de lungă durată a familiei - el a crescut însoţindu-l pe tatăl său, Alvaro, un “baron al bananelor”, în timpul multiplelor încercări eşuate de a deveni preşedinte.

Noboa se va confrunta cu provocarea semnificativă de a îndrepta o economie - care s-a confruntat cu dificultăţi de la pandemia de coronavirus şi care a motivat multe mii de ecuadorieni să migreze - şi cu o creştere bruscă a criminalităţii, inclusiv creşterea numărului de crime, jafuri şi revolte în închisori

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.