Donald Trump l-a ironizat duminică, pe Twitter, pe liderul nord-coreean Kim Jong-un, pe care l-a numit "Rocket Man", la două zile după un nou tir nord-coreean de rachetă balistică (ICBM) deasupra Japoniei, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am vorbit cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in noaptea trecută (de sâmbără spre duminică). L-am întrebat ce mai face Rocket Man. Se formează cozi lungi în faţa benzinăriilor în Coreea de Nord. Păcat!”, scrie ironic şeful statului american.

În această convorbire la telefon, cei doi lideri s-au angajat să exercite ”o presiune mai puternică” asupra Phenianului.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat luni, în unanimitate, o nouă rezoluţie care-i impune sancţiuni Coreei de Nord, cu scopul de a o determina să renunţe la programele sale balistic şi nuclear.

Această rezoluţie a fost adoptată după ce, în pofida celorlalte şapte serii anterioare de sancţiuni, Phenianul a efectuat pe 3 septembrie al şaselea test nuclear şi a lansat, în iulie, două rachete intercontinentale.

Miniştrii de Externe ai ţărilor membre ale Consiliului de Securitate al ONU se reunesc joi pentru a discuta despre proliferarea armelor de distrugere în masă şi despre ameninţarea pe care o reprezintă Coreea de Nord.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.