Extremişti islamişti ar putea comite un atac la Atena, unde lucrări de construire a unei moschei întârzie, afirmă un oficiali eleni citat de cotidianul Ekathimerini, scrie The Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile elene au adoptat în 2006 o lege cu privire la construirea unei moschei cu fonduri publice, însă proiectul a fost blocat de probleme juridice.

Moschei improvizate au proliferat, inclusiv în subsoluri, în contextul în care nu există lăcaşuri oficiale, declanşând temeri cu privire la o radicalizare în rândul musulmanilor.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Pentru fiecare zi care trece şi nu avem o moschee oficială şi un imam în Atena plătim printr-un risc sporit de radicalizare a musulmanilor în locuri dubioase şi neoficiale de cult", a declarat un oficial din cadrul Ministerului Educaţiei şi Afacerilor Religioase.

"Tocmai din cauza recentelor atacuri teroriste este necesar să acţionăm rapid şi să construim moscheea din Atena", a subliniat el.

"Statul trebuie să aibă un interlocutor oficial, care să reprezinte diversele ramuri ale islamului. Atunci când nu ai lăcaşuri oficiale de cult, cu cine să stai de vorbă?", a adăugat oficialul.

Guvernul are de asemenea dreptul să numească un imam al moscheei, atunci când vor fi finalizate lucrările de construcţie la Votanikos, un cartier din capitala greacă.

Zeci de subsoluri au fost transformate în moschei improvizate de către migranţi musulmani.

Este neclar câţi musulmani trăiesc la Atena în prezent, însă, înainte de criza migraţiei, populaţia musulmană era evaluată la 200.000-300.000 de oameni.

Grecia se află în centrul acestei crize. Ea este tranzitată de mii de migranţi şi refugiaţi care vor să ajungă în nordul Europei.

Atena depune eforturi să facă faţă după intrarea în vigoare a Acordului UE-Turcia referitor la migranţi. Autorităţile au avertizat că planurile de trimitere a acestora înapoi în Turcia pot avea de suferit din cauza unei lipse de oficiali care să se ocupe de deportări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.