Registrul Român de domenii .Ro (RoTLD) va introduce din martie anul viitor un tarif de înregistrare şi mentenanţă anuală pentru numele de domenii „.ro”, a declarat pentru Profit.ro fostul director al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică Decebal Popescu, care a semnat actul de introducere a taxei din partea ICI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Taxa anuală va fi în cuantum de 6 euro, fără TVA,  pentru fiecare domeniu. 

Intenţia iniţială, anunţată la sfârşitul anului trecut, era ca taxa să fie introdusă din iulie anul acesta.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Conform Profit.ro, oficialii Registrului au anunţat atunci că, pentru numele de domenii „.ro” înregistrate înainte de 1 iulie 2012, deţinătorii dreptului de utilizare vor avea obligaţia de a achita tariful de mentenanţă anual în intervalul 1 iulie 2017 - 1 octombrie 2017 (termen modificat acum ca dată de începere la 1 martie 2018-n.r.), iar pentru domeniile „.ro” înregistrate în intervalul 1 iulie 2012 – 1 iulie 2017, tariful de mentenanţă anual urma să fie  fi achitat în momentul în care dreptul de utilizare a numelui de domeniu „.ro” este egal cu 5 ani de la data înregistrării. 

Fostul director ICI precizează acum că a fost păstrat principiul perioadei de graţie de 5 ani, ca parte a deciziei de introducere a taxei din martie 2018. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.