Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a înfiinţat un grup de lucru interdepartamental, din care vor face parte inspectori antifraudă şi cu alte specializări, pentru a verifica informaţiile din investigaţia jurnalistică “PanamaPapers” şi pentru a analiza date referitoare la identitatea persoanelor fizice şi juridice implicate, a anunţat, marţi, instituţia fiscală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul agenţiei fiscale din România vine la circa două zile după ce au fost publicate primele informaţii legate de investigaţia internaţională “PanamaPapers”.

Între timp, autorităţile din întreaga lume au anunţat că au deschis anchete, după ce o scurgere masivă de informaţii de la un cabinet de avocatură panamez, Mossack Fonseca, a scos la lumină posibile cazuri de evaziune fiscală prin intermediul companiilor offshore.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"ANAF a iniţiat un grup de lucru interdepartamental pentru verificarea implicaţiilor fiscale ale informaţiilor publicate prin proiectul de investigaţie jurnalistică “PanamaPapers”", a anunţat ANAF, într-un comunicat de presă.

"Sunt alocate resurse pentru analiza datelor provenite din surse deschise, referitoare la identitatea persoanelor fizice şi juridice, şi corelarea acestora cu cele existente în bazele de date specifice, referitoare la conturi deţinute, participaţii în firme, tranzacţii interne sau internaţionale", a completat instituţia.

În grupul format de ANAF vor fi implicaţi inspectori antifraudă, inspectori fiscali şi inspectori specializaţi în verificarea veniturilor persoanelor fizice, gestionarea informaţiilor fiscale şi executări silite, a mai precizat instituţia.

Deocamdată nu este clar câţi români ar putea fi pe lista celor care au folosit firme offshore pentru a evita plata taxelor, însă Paul Radu, jurnalist din cadrul RISE Project, partenerul român al investigaţiei internaţionale, a declarat, la Digi 24, că deţine peste o sută de nume din România obţinute în urma investigaţiei, în special de oameni de afaceri, care urmează să fie dezvăluite în perioada următoare.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.