Mai multe asociaţii şi personalităţi, între care scriitorul Mircea Cărtărescu, au fost decorate, sâmbătă, de Casa Regală, la împlinirea a 135 de ani de regalitate, la Castelul Peleş de la Sinaia fiind prezent şi premierul Dacian Cioloş, care a spus că participă la "un eveniment de suflet".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scriitorul Mircea Cărtărescu, Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, Asociaţia "Les petits freres des pauvres”, tenorii Vasile Moldoveanu şi Teodor Ilincăi, IPS Mitropolitul Teofan al Moldovei şi IPS Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale au fost decoraţi, sâmbătă după-amiază, la Castelul Peleş, în cadrul unei ceremonii dedicate împlinirii a 135 de ani de la Proclamarea Regatului României şi aniversării principesei Margareta.

Printre invitaţii la eveniment s-au numărat premierul Dacian Cioloş şi vicepremierul Vasile Dâncu.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

La intrarea în Castelul Peleş, premierul Dacian Cioloş a afirmat că participă la un "eveniment de suflet".

"E în primul rând un eveniment de suflet pentru mine. Principesa Margareta este un om care s-a dedicat de mai mulţi ani României şi e ocazia să o sărbătorim astăzi", a afirmat premierul. 

În cadrul evenimentelor de la Castelul Peleş, din Sinaia, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a primit  "Medalia Custodele Coroanei" .

"Pentru mine este neaşteptat şi extraordinar.  (...). Pentru Regele Mihai, cu toţii cred că avem un gând profund şi ne rugăm ca binele să vegheze asupra Alteţei Sale", a afirmat ministrul Educaţiei la finalul ceremoniei de decorare. 

Decoratiile au fost acordate de Custodele Coroanei, principesa Margareta, în numele Regelui Mihai.

Totodată principele Radu a înmânat „Galei Anuale Oamenii Timpului” certificatul de Înalt Patronaj al Custodelui Coroanei române", în conditiile în care "Revista Timpul”, care organizează această gală, a împlinit anul acesta 140 de ani de la fondare. 

Evenimentele de la Castelul  Peleş includ un concert susţinut de Camerata Regală şi o recepţie în cadrul careia principesa Margareta se va adresa invitaţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.