Musicalul „Hell's Kitchen”, al Aliciei Keys, şi „Stereophonic”, de inspiraţie rock din anii 1970, conduc nominalizările pentru premiile Tony 2024, cele mai înalte distincţii ale teatrului american, urmate de „The Outsiders”, „Cabaret at the Kit Kat Club” şi „Appropriate”, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nominalizările, anunţate marţi de comitetul pentru premiile Tony, includ, de asemenea, mai multe nominalizări pentru „Merrily We Roll Along”, „Water for Elephants”, „Purlie Victorious: A Non-Confederate Romp Through the Cotton Patch” şi „Suffs”.

"Suffs", care prezintă cronica luptei Asociaţiei Naţionale Americane a Sufragetelor pentru dreptul la vot, a fost produs de fosta primă doamnă şi candidată la alegerile prezidenţiale din 2016, Hillary Clinton. "Felicitări pentru @suffsmusical pentru nominalizarea la Tony pentru cel mai bun musical, plus alte cinci nominalizări!", a scris Clinton pe X, alături de o fotografie cu ea şi protagonista spectacolului, Jenny Anderson, la premiera de pe Broadway.

Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul unei ceremonii care va avea loc la 16 iunie şi care marchează, de asemenea, cea de-a 77-a aniversare a premiilor care onorează talentele de pe Broadway.

„Hell's Kitchen” şi „Stereophonic” au primit fiecare câte 13 nominalizări, iar „The Outsiders”, bazat pe romanul pentru tineri adulţi al lui S.E. Hinton din 1967 şi pe adaptarea cinematografică a lui Francis Ford Coppola din 1983, a primit 12 nominalizări, iar „Cabaret at the Kit Kat Club”, o reluare a musicalului din 1966, a obţinut nouă nominalizări.

„Îi mulţumesc lui Susie Hinton, care la 15 ani a scris romanul The Outsiders, un portret neclintit, crud şi real al ceea ce înseamnă de fapt să fii un adolescent care creşte în marea prăpastie a diferenţelor de clasă din America”, a declarat Danya Taymor, nominalizată pentru Cea mai bună regie a unui musical pentru munca sa la „The Outsiders”.

„Este o poveste pentru toată lumea, care ne poate ajuta să ne ţinem aproape unii de alţii în cele mai grele momente. Este o onoare să pot împărtăşi această poveste cu o nouă generaţie de spectatori de teatru”, a adăugat ea.
Dansatoarea şi educatoarea, Camille A. Brown, ar putea fi prima femeie de culoare care să câştige un Tony pentru cea mai bună coregrafie, în urma nominalizării sale pentru "Hell's Kitchen".

„Sunt absolut onorată şi încântată să primesc această nominalizare pentru munca mea în "Hell's Kitchen". Să sărbătoresc faptul că m-am născut şi am crescut în New York şi să creez mişcare pe muzica Aliciei Keys a fost un vis şi să fiu recunoscută este cu adevărat special”, a spus ea într-o declaraţie.

Nominalizaţii pentru Cel mai bun actor într-o piesă de teatru sunt William Jackson Harper, Leslie Odom, Jr., Liev Schreiber, Jeremy Strong şi Michael Stuhlbarg, în timp ce nominalizaţii la categoria Cel mai bun actor de musical sunt Brody Grant, Jonathan Groff, Dorian Harewood, Brian d'Arcy James şi Eddie Redmayne.

Concurentele pentru premiul de Cea mai bună actriţă într-o piesă de teatru sunt Betsy Aidem, Jessica Lange, Rachel McAdams, Sarah Paulson şi Amy Ryan. Nominalizatele pentru musical sunt Eden Espinosa, Maleah Joi Moon, Kelli O'Hara, Maryann Plunkett şi Gayle Rankin.

Evenimentul, care va avea loc la Lincoln Center for the Performing Arts din New York, o va avea ca prezentatoare pe actriţa Ariana DeBose şi va fi difuzat pe CBS şi Paramount+, a precizat comitetul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.